Tatavla Tiyatro’nun Cumartesi Annelerini Anlatan “Küskün Yüreklerin Türküsü” Oyunu, 27 Kasım’da Seyirciyle Buluşuyor

editor

TATAVLA TİYATRO “NEREDELER?” SORUSUNU SORAN CUMARTESİ ANNELERİNİN MÜCADELSİNE ORTAK OLMAYA DEVAM EDİYOR 

Metin Balay’ın Berat Günçıkan’ın “Cumartesi Anneleri” adlı kitabından esinlenerek yazdığı ve yönettiği, Tatavla Tiyatro yapımı olan “Küskün Yüreklerin Türküsü” 27 Kasım Cumartesi Günü Tatavla Sahne’de oynanacak.

Berat Günçıkan’ın Cumartesi Anneleri ile yaptığı söyleşilerden oluşan kitabından esinlenerek Metin Balay tarafından kaleme alınan “Küskün Yüreklerin Türküsü” adlı oyun, kayboluş hikayelerini ve kayıp yakınlarının acılarını sahneye taşıyarak “Cumartesi Anneleri’nin 866 haftadır verdikleri mücadelenin yanında duruyor.

Bu topraklarda yaşanmış, kabul edilemez en acı olaylardan biri, gözaltında kaybedilen yakınlarını “Nedereler?” diye sorarak haklı mücadelerine devam eden, unutturmak istiyenlere karşı umutlarını tüketmeme kararlılığını gösterenlerin hikayesi 27 Kasım Cumartesi saat 20:30’da Tatavla Tiyatro tarafından sergilenecek.

Oyunun ardından yeni yayınlanan kitabını ve oyun sürecini konuşmak üzere, oyunun yönetmeni ve kitabın yazarı Metin Balay, dramaturji danışmanı Fakiye Özsoysal’ın moderatörlüğünde seyirciyle söyleşiyor olacak.

Belgesel türünde yapılan oyunda Arzu Ocak, Çiğdem Aksüt, Tuba Zehra Sağlam oynarken piyanoda Ceren Akyıldız olacak.

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku