Devlet Tiyatroları Emekçilerinin Taleplerini Duymuyor: “Oyun Saatleri Değiştirildi”

editor

Devlet Tiyatroları, salgın yüzünden kendilerinin ve seyircilerinin hayatlarının tehlikede olduğunu belirten oyuncularının ve emekçilerinin oyun ve provaların durdurulması talebine rağmen faaliyetlerine ara vermiyor.

Dün sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Devlet Tiyatroları, pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle hafta içi saat 19.30’da başlayan gösterimlerini saat 18.00’e çektiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği ile Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, önceki gün yaptıkları açıklamada koronavirüs pandemisine rağmen kalabalık ekiplerin önlem alınmadan çalıştırıldığını açıklamıştı. Her üç meslek örgütü de “Ülkemizdeki diğer ödenekli tiyatroların çalışmalarını süresiz durdurmasına rağmen devlet tiyatrolarının bu koşullarda çalışmaya devam ediyor olması tüm çalışanlarının ve seyircilerimizin yaşamını tehlikeye atmaktadır” uyarısı yapmıştı.

İlgili haberimiz: http://www.tiyatrodergisi.com.tr/oyuncular-acikladi-devlet-tiyatrolari-koronavirus-vakalarina-ragmen-calistiriliyor/

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku