Almanya’da Yeni Pandemi Tedbirleri: Tiyatrolar Kapatılıyor

editor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, eyalet başbakanlarıyla video konferansla yaptığı toplantı sonrası Covid-19’la mücadelede alınan yeni tedbirleri kamuoyuna açıkladı.

Siyasi olarak bugün karar alma konusunda zor bir gün geçirdiklerini belirten Merkel, “Vatandaşlarıma Covid-19’la mücadele için ‘ulusal çaba gösterilmesi’ çağrısında bulunuyorum. Sağlık konusunda ‘acil durum’ ilan etmemek için bir yol bulmamız gerekiyordu. Bugün aldığımız tedbirler, biraz sert olabilir ama aralıkta normal yaşantımıza dönebilmek için bunlar gerekli tedbirler” ifadesini kullandı.

Şansölye Merkel, 2 Kasım’dan itibaren 4 hafta boyunca kısmi kısıtlamalara gidileceğini bildirerek, “Virüs bu tempoda artmaya devam ederse, sağlık sistemi zora girer. Bundan kaçınmak için önlem almalıydık.” dedi.

TİYATROLAR DA KAPATILIYOR

Almanya’da alınan yeni tedbirlere göre, tiyatro, opera ve konser salonları kapalı kalacak.

Spor salonları, sinema, eğlence alanları, yüzme havuzları hizmet vermeyecek. Tüm kamuya açık alanlarda, eğlence partileri iptal edilecek.

Restoran, bar ve birahaneler kapalı kalacak ancak restoranlardan dışarıya paket servisi yapılabilecek.

Vücut temizliği ve bakım salonları, kozmetik ve masaj salonları, dövmeciler tamamen kapatılacak, genelev benzeri mekanlar kapanacak.

Mağazalar, 10 metrekareye 1 kişi alacak şekilde müşteri kabul edebilecek. İkiden fazla hane mensuplarının buluşması yasaklanacak.

Yeni tedbirler, 2 Kasım’da başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek.

Kaynak: https://www.ntv.com.tr/dunya/almanyada-salginla-mucadelede-yeni-tedbirler-getirildi,GyWd7NZTIUyTceFTGo3PRw

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku