Istanbul Fringe Festival’in Anadolu Yakasındaki Etkinlikleri

editor
1,3K Okunma
Istanbul Fringe Festival, bu yıl 16-23 Eylül tarihleri arasında 5. edisyonuyla bir kez daha İstanbul’un farklı noktalarına yayılıyor. 

Türkiye’den ve dünyadan tiyatro, dans, performans disiplinlerinden alternatif işleri, İstanbul’un farklı noktalarında seyirciyle buluşturan performans sanatları festivalinin Anadolu yakasında izlenebilecek işleri şöyle:

Fringe Opening Night 2023

Thick & Tight, Istanbul Fringe Festival 2023 açılış gecesinde, 16 Eylül akşamı 4 ayrı gösteri ile Kadıköy Belediyesi Alan Kadıköy’de

Thick & Tight, ünlü ve kötü şöhretli kişilerin son bir dans için hayata döndürülen üç portresini sunuyor. Gösteri Sid Vicious, Andy Warhol ve Marlene Dietrich için koreografisi yapılmış sololardan oluşuyorBu üç solonun yanı sıra Thick & Tight ekibi, 

17 Eylül akşamı Sakıp Sabancı Müzesi’nde de izleyiciyle buluşacak “The Princess & The Showgirl” gösterisine de açılış akşamına özel yer veriyor!

Süre: 65 dk.

Tür: Dans Tiyatrosu

Biletler

 

2084 – Arrival of the Golden Age

2084 Projesi, ‘European Festivals Fund for Emerging Artists’ desteği ve işbirliği ile Macar sanatçı Matyas Marofka tarafından yaratılan katılımlı bir performans projesi.

2084 projesi, Türkiyeden bir açık çağrı sonucunda seçilecek yaklaşık 10 katılımcı ile 6 gün boyunca ”Altın Çağın Gelişi” adlı bir tiyatro oyunu üzerinde çalışacak. Yapım, Matyas Marofka’nın yazdığı ve yönettiği palyaço, fiziksel ve görsel tiyatro öğelerini birleştiren sözsüz, harekete dayalı bir performans olarak tasalanacak. Gösteri, insanlığın kurgusal, ütopik ve sembolik bir hikayesini anlatacak ve küresel ısınmanın ve buna bağlı tehditlerin bugünümüzü ve geleceğimizi nasıl etkilediğini göstererek, iklim değişikliğinin mevcut zorluklarına tepki vermeye çalışacak.

Proje EFFEA residency açık çağrısı sonucunda sanatçı Mátyás Marofka İstanbul Fringe Festival, Winterwerft Festival ve BRAMAT Festival ile ortaklaşa tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

Biletler

 

Hansel&Gretel Alteration

Grimm masalının anlatı yapısını değiştiren çalışma, “sıvı aile” kavramına ve bunun yetişkinler ile ergenler arasında yol açtığı görece zorluklara odaklanıyor. Üç dansçı, geçmiş diyalogların seslerinin flashback gibi geldiği soğuk ve minimal bir ortamı canlandırıyor. Bu sesler, aile ilişkileri değişirken tüm eserin dramaturjik çizgisini destekliyor. Ebeveyn ve çocuk rolleri, netlik getirmek yerine uzun bir çatışma ve ayrılık geçmişini etkileyen yinelenen bir bireycilik tarafından güçlü bir şekilde manipüle edilir.

VIDAVÈ, Milano’da yaşayan dansçı ve genç koreograflar Noemi Dalla Vecchia (1997) ve Matteo Vignali’nin (1993) koreografik projesi olarak 2020 yılında doğdu. Çalışmaları İtalya’daki genç yazarlar için en büyük ağ olan Network Anticorpi XL’den seçildi, çok sayıda İtalyan ve Avrupa festivalinde sunuldu, ADEB Udine 2021, Theodor Rawyler 2021’de mansiyon, Prospettiva Danza Teatro 2021, Linkage Koreografi Yarışması 2022, SoloTanz Festivali 2023’e katılım, Residanza 2023 ulusal ödülü gibi önemli ödüller aldı.

Süre: 50 dk.

Tür: Dans

19 Eylül gösterimi için biletler
20 Eylül gösterimi için biletler

 

On Wednesdays We Wear Pink

Alexandros Stavropoulos’un son koreografisi On Wednesdays We Wear Pink kadınlık temsillerinin doğasında var olan çeşitli formları ve çelişkileri vurguluyor. Bir pop kültürü ve kitsch deposundan yararlanan dans gösterisinin beş figürü, bir vitrin camından çıkışı arayan canlı mankenler gibi, tekrar eden bir günlük varoluşu ve kaçış hayalini paylaşıyor.

1991 doğumlu Yunan performansçı ve koreograf Alexandros Stavropoulos, popüler kültürdeki kadınlık anlatılarına, yüksek enerjisi ve güçlü görselliğiyle akılda kalan farklı bir bakış sunan işleriyle biliniyor.

Süre: 45 dk.

Tür: Dans

* Yetişkinler için (18+), çıplaklık içerir

** Performans, Onassis Stegi’nin “Outward Turn” programı tarafından destekleniyor.

Biletler

 

Herkes Yolunda

Herkes Yolunda, tek kişilik bir kadın oyunu olarak tasarlanmıştır. Yakın çevresindeki insanların aksine “Gitme”yi henüz hiç deneyimlememiş ve artık gitmeye ve yola çıkmaya cesaret eden bir kadının yolculuk hikâyesini anlatmaktadır. Yatak odasında başlayan bu tek kişilik hikâye; karakteri, seyirciyle birlikte önce odanın dışına, oradan sokağa, şehrin doruklarına, ormana, denize ve en son bozkıra varan bir yolculuğa çıkarmaktadır. Genç kadın, gitme ve değişme cesaretini kıran toplumsal düzene, aile yapısına ve büyükşehir yaşantısına karşı dürtüsel tepkiler vermek yerine, kendine özgü alaycı üslubuyla bunları sorgular ve tüm bu olgularla baş etme mücadelesi verir. Karakter, bozkıra gitmek, annesinin mezarına varmak ve ona veda etmek ister. Fakat bu yolculuk bir veda yolculuğu olmaktan çıkar. Gidenlere olan kızgınlığını, annesinin yalnızlığını, kendi yalnızlığını ve annesi ile kuramadığı ilişkiyi bu yolculukta keşfeder. Kenti, insanları ve kendisini temizlemeye yetmeyen yağmurlar, onu bozkırlarda temizler. Her şeyin “doğduğu” yer olan bozkır, artık onun da kendisini ve kendinden uzaklaşan insanları kabul ettiği, özgürleştiği ve kendi yolculuğunun başladığı bir yer olur.

Süre: 65 dk.

Tür: Tiyatro

* Oyunun 1.30 dakikalık bölümünde fotosensitif epilepsiyi tetikleyebilecek ışık kaynağı kullanılmaktadır.

Biletler

 

 

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku