Duende Tiyatro’da Dans ve Oyunculuk Atölyeleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

editor
963 Okunma
Duende Tiyatro’da dans, hareket, beden ve oyunculuk araştırması konularında atölyeler düzenlenmeye devam ediliyor. Mayıs ayında da hem tiyatronun kendi ekibinin, hem de misafir sanatçı-eğitmenlerin yürüteceği farklı temalar ve teknikler içeren çalışmalara yer veriliyor. 

Duende Tiyatro’nun farklı başlıklar altında topladığı atölye ve seminer dizilerinden biri “Bedenli Düşün Atölyeleri” bedenin, bedensel ifadenin, kinestetik bilginin gücünü, değerini, inceliğini hatırlamaya ve geliştirmeye yönelik bir konsept ile tasarlanıyor.

Bu kapsamda, 4 Mayıs’ta “Aslı Bostancı ile SesBeden Buluşması” sesinde ve bedeninde özgürleşip, derinleşmek isteyen herkese açık. 14-15 Mayıs’ta Iida Shigemi’nin Japon şaman geleneğinden taşıyıp deneyimleyerek aktardığı bir yaşam pratiği olan “Üç Hazine, Mikusano Mitakara”, Eda Yapanar kolaylaştırıcılığı ile paylaşılacak. 18 Mayıs’ta Melih Kıraç’ın “Diyalojiler” adındaki atölyesi oyunsu ve hayali bir niyetle bedenin etki ve etkilenme alanında çalışmaya davet ediyor. 24 Mayıs’ta ise Tuğçe Ulugün Tuna’nın somatik araştırmalar çerçevesinde tasarladığı ve kinestetik hafıza üzerine odaklanan “Bedenin Zihni” atölyesi yer alıyor.

Duende Tiyatro’da oyunculuk ve tiyatro çalışmaları odağında ise, “Tiyatro Dersleri” devam ederken, “Yetişkinler ile Yaratıcı Drama” dersleri de başlayacak. Oyunculuk araştırmasına tematik olarak yönelen iki atölyeden biri, 11 Mayıs’ta İpek Taşdan’ın yürüteceği “Rüyadan Aksiyona, Özgürleşen Oyuncu” rüyaların sınırsız olanaklar taşıyan malzemesini, oyuncunun bilişsel ve fiziksel özgürleşmesine aracılık etmeyi hedefliyor. 28 Mayıs’ta Evren Erbatur’un beden dramaturjisi çerçevesinde tasarladığı “Bedende Yaratıcı İfade” ise dramaturjik süreçlerdeki düşünsel çalışma ile kinestetik deneyimi bir araya getiriyor.

Atölye ve derslere kayıt bilgilerine duendeakademi@gmail.com ve 0530 385 08 89 ‘dan ulaşılabilir. 
DUENDE TİYATRO’DA DANS VE OYUNCULUK ATÖLYELERİ
MAYIS 2024

Aslı Bostancı

ASLI BOSTANCI İLE SESBEDEN BULUŞMASI

4 MAYIS 2024 CUMARTESİ 12:00-15:00

SesBeden Buluşması; kendi sesimizi dans-hareket aracılığı ile sezgisel olarak bedenlenmeyi deneyimlediğimiz, bir sağaltım ve beden akortlama çalışmasıdır. Bedenimizde sesimizle bilinçli olarak çalışmak insan bedenindeki en gelişmiş sistemlerdendir ve biricik sağaltım kanalımız, aracısız ilacımızdır. Bu doğal dengeleme alanı, bedenin tamamının kendi sesimiz eşliğinde hareket etmesiyle ve bu esnada bedenin sezgisel olarak duyumsanmasıyla deneyimlenebilir. Deneyim derinleştikçe ses ve bedenin ayrı iki şey olmadığı, birbirini doğuran ve bütünleyen SesBeden’i deneyimleriz. SesBeden Buluşması ile ısınma, köklenme, bedeni dinleme, sezgiden doğan otantik hareket, ses ile bedene dolma, kalp sesiyle bedene dokunma, beden odaklı sağaltım egzersizleri ve doğaçlama sezgisel dans akışlarıyla duyumsayan bedeninizi ve biricik sesimizi yeniden hatırlamayı, ses ile her an yaratımda bulunduğumuz biricik ifade kapımız olan bedenimizi sağlıklı, dengeli ve kuvvetli bir şekilde inşa edebilmeyi araştıracağız. Bedenin ve seslerinle özgürce derinleşmeyi dilersen, her türlü bedene açık olan bu deneyim alanında buluşalım! *Önceden herhangi bir dans ya da ses deneyiminiz olması gerekmez. *Rahat hareket edebileceğiniz, hava alan kıyafetler tercih ediniz.

Eda Yapanar

“EDA YAPANAR İLE MİKUSANO MİTAKARA – ÜÇ HAZİNE PAYLAŞIMI” 

14-15 MAYIS 19.00-21.00

‘’Hayat hakkında hayata danışalım.’’  Iida Shigemi

Japonya’dan Iida Shigemi’nin Japon şaman geleneğinden taşıyıp deneyimleyerek aktardığı üç hazine bir yaşam pratiği… her ne kadar Japonya’dan gelmiş olsa da, insanın yarattığı tüm kültürlerde benzerlerini bulabileceğimiz, insanlık tarihi boyunca deneyimlenip çoğaltılmış ve bir noktada unutulmaya yüz tutmuş pratikler… Herkesin kendi yolunda birlikte yürüyebileceği, hazineleri açarak yaşamda keyifli yönü bulabileceği… İnsanı diğer varlıklardan farklı kılan unsurlar dolayısıyla hem karanlığımız hem günlük güneşlik hallerimiz var. Fiziki ve manevi hastalık ve rahatsızlıklara neden olan karanlığı, aydınlığa dönüştürmemiz Üç Hazine yaşam pratiğiyle mümkün olabilir.  Atölyede işte bu üç hazinenin kapısından içeri gireceğiz. Kapının ardında bizi bekleyenler var: Özgün keşifler, sezgiler, hayat hakkında hayata danışabilme ihtimali, kim bilir daha neler…

“RÜYADAN AKSİYONA, ÖZGÜRLEŞEN OYUNCU”

KONSEPT VE EĞİTMEN: İPEK TAŞDAN

11 MAYIS CUMARTESİ 13.00-16.00

Atölye,  rüyaların sınırsız olanaklar taşıyan malzemesinden yararlanarak oyuncunun düşünsel ve bedensel özgürleşmesine aracılık etmeyi hedefler. Rüyalarda oluşabilen zamanlar ve mekânlar arası fütursuz yolculuğu aksiyona dökerek,  gündelik hayatta mantıksız görülen fakat teatral eylem için özgürleştirici olabilecek olanakları kullanarak; değişen mekânlar, lineer olmayan zamanlar ve değişken koşullar arasında yolculuk ederken, hareket kaliteleri, ritim ve efor farkları ile eylemin niteliğinin nasıl değiştiğini de araştırır ve oyuncuya her çalışmasında derinleşmek için araştırma yapabileceği belli başlı prensipler sunar.

Melih Kıraç

“DİYALOJİLER: BEDEN, ALGI, ORTAM” / DANS ATÖLYESİ 

KONSEPT VE EĞİTMEN: MELİH KIRAÇ 

18 MAYIS CUMARTESİ 13.00-16.00

Oyunsu ve hayali bir niyetle bedenin etki ve etkilenme alanında çalışacağız. Hayal kurarak ve hareket yoluyla tahmin ederek, bedeni çevreleyen sistemlere ulaşacağız. Geçmiş örüntüler ve gelecek arasındaki ilişkilenmeleri, yönelimleri ve düşünceleri hareketin bir dil olma kapasitesi aracılığıyla deneyimleyeceğiz. Atölye sözlü yönlendirmelerle katılımcının serbest hareket deneyimine alan açacak. Duyarak hareket halinde olmaya gönüllü kişiler bu atölyede rahat edebilir.

Tuğçe Ulugün Tuna

“BEDENİN ZİHNİ” / ÇAĞDAŞ DANS ATÖLYESİ 

KONSEPT VE EĞİTMEN: TUĞÇE ULUGÜN TUNA 

24 MAYIS CUMA 18.30-20.30

Atölye bedende bütünsellik ve bağlantısallık anlayışı ile somatik araştırmalar çerçevesinde tasarlanmıştır. Zihinsel ve bedensel ısınma, koordinasyon çalışmalarıyla kinestetik hafıza üzerine odaklanılır.

Evren Erbatur

“BEDENDE YARATICI İFADE”

KONSEPT VE EĞİTMEN: EVREN ERBATUR 

28 MAYIS SALI 19.00-21.00

Beden dramaturjisinden yola çıkarak şekillenen atölyede, dansçı/oyuncunun yaratıcı olanaklarını ortaya koyacağı bir ortam oluşturulması amaçlanır. Beden ve hareket araştırması, beden farkındalığı ve bu konuların dramaturjik süreçlerine ilgi duyanlar katılabilir. Dans, hareket veya oyunculuk ile ilgili önceden deneyim bulunması rahatlık sağlar. 

Atölyelere başvuru ve iletişim için:
duendeakademi@gmail.com
@duendeatiyatro
@duendeakademii
0530 385 08 89 
Eğitim Mah. Hasanpaşa Ömerbey Çıkmazı Sokak 
No: 1 D: E1, 34722 Kadıköy/İstanbul

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku