Nushu Tiyatro’nun “Bir Tatlı Kaşığı Çamur” Oyunu, Seyirciyle Buluşmaya Devam Ediyor

editor
79 Okunma
Nushu Tiyatro’nun, büyük beğeni toplayan “Bir Tatlı Kaşığı Çamur” adlı oyunu, İKSV 26. İstanbul Tiyatro Festivali’ nde prömiyerini gerçekleştirdiği günden bu yana seyircilerle buluşmaya devam ediyor.

Bir Tatlı Kaşığı Çamur’ un bir sonraki temsili 15 Mart Cuma günü 20.30’da Kadıköy Boa Sahne’de gerçekleşecek.

Oyunun biletlerine biletinial.com‘dan ulaşılabilir.

Oyun Hakkında:

Mutfağa hapsolmuş bir kadın, bize yaptığı yemeklerden, kocasından, babaannesinden, çocukluğundan, çocukluk aşkından bahsediyor. Toplumsal cinsiyet üzerine yapılan akademik çalışmalar kapsamındaki röportajlar sonucunda  kaleme alınan Bir Tatlı Kaşığı Çamur, tek bir kadının ağzından dökülenler gibi görünse de, aslında bütün kadınların ortak hikayesi, dili, hissi, ifadesi…

Oyunun dünyası da tam bu ortak paydadan beslenerek hayat buluyor. Metnin de yardımıyla oyuncular, fiziksel tiyatro teknikleri ile performatif oyunculuk ve çağdaş dans olanaklarından faydalanarak, sözlerin ve bedenin hareket ve anlam olasılıklarını araştırıyor. Dekorun ve seyirciyle aralarındaki duvarın olmadığı boş bir alanda, uzamın ve oyunsu olanın peşine düşerek sahnede var oluyor, yine bu yollarla dinamik ve alternatif bir dil yaratmanın peşine düşüyorlar.

Oyunun Künyesi:

Yazan: Elif Candan

Yöneten: Pınar Akkuzu

Oynayanlar: Bengisu İspir, Cansu Canaslan

Yardımcı Yönetmen: Gizem Akdoğan

Hareket Tasarımı: Ceyda Özcan

Müzik Direktörü: Berkay Özideş

Işık ve Sahne Tasarımı: Utku Kara

Kostüm Tasarımı: Hilal Polat

Afiş Fotoğraf: Murat Dürüm

Afiş Tasarım: Deniz Benzetsel

Koordinatör: Berat Aydın

Yapım: Nushu Tiyatro

Ekip Hakkında:

Nushu Tiyatro konservatuar yıllarındaki partnerliklerini mezun olduktan sonra profesyonel sahneye taşıyan, Bengisu İspir ve Cansu Canaslan’ ın 2022 yılında kurmuş olduğu bir topluluktur. Grubun ismini aldığı Nushu, Çin’in güneyindeki Hunan bölgesinde Jiangyong’da 13. yy itibariyle kadınların yalnızca birbirleriyle iletişim kurmak için oluşturdukları gizli bir dildir. Jiangyong’da kadınlar, hayatlarından bahsetmek, otobiyografi, şiir, öykü gibi yazılarını bir kız kardeşlik duygusuyla birbirleriyle paylaşmak için bu dili kullanmışlardır. “Cadı el yazmaları” denilerek 20. yüzyılda yasaklanmasına rağmen günümüze kadar nesilden nesile aktarılmıştır. “Bir Tatlı Kaşığı Çamur” tıpkı Nushu gibi, sahnede kendi dilini oluşturmayı hedefleyen, sahne üzerindeki hareketin olanaklarını arayan ekibin ilk oyunudur. Ekip, üretimlerine bu yeni dil arayışı doğrultusunda devam edecektir.

WEB SİTEMİZDEN DAHA FAZLA BİLGİYE ULAŞABİLİRSİNİZ

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku