Biletinial, Tiyatro Etkinlikleri İçin Yorum ve Rating Uygulaması Başlattı

editor
114 Okunma
Biletinial Ceo’su Ulaş Uslu, basın mensupları ile bir araya gelerek mevcut çalışmalarını ve yeni projelerini anlattı. Uslu, “tiyatro alanında bir ilke imza atılarak, www.biletinial.com adresi üzerinde satılan tüm etkinlikler için yorum ve rating uygulaması başlatıldığını” açıkladı. Yorum uygulamasında dikkat çeken bir özellik de, üniversitelerin tiyatro eleştirmenliği bölümlerinde lisans ve yüksek lisans yapan gençlerle oluşturulan “genç yazar” ekibi.

Ulaş Uslu’nun açıklamaları şöyle:

  • Biletinial, 2011 yılında kurulan ve Türkiye’de kültür, sanat, spor ve eğlence dünyasında etkinlik biletlemesi konusunda faaliyet gösteren, pazarın da lideri olan firmadır. Rakiplerinden en önemli farkı sadece bir ‘.com’ oyuncusu olmaması. Bir etkinlik merkezinin tüm ihtiyaçlarını 360 derece kapsayan yazılım setiyle servis verdiği kurumsal müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor, aynı zamanda son kullanıcılarına da deneyim odaklı çözümler sunuyor. 
  • Biletinial’ın en önemli hedefi, 2024 yılı içinde operasyonlarını global hale getirmek ve dünyanın sayılı biletleme şirketinden biri olmak. Bu konuda ilk adımı pandemi öncesinde ilk adımlarını attığımız, Hırvatistan merkezli ve Balkanlar’ı kapsayan operasyonumuz ile gerçekleştirmiştik. Kısa vadede Almanya merkezli ve 4 ülkeyi kapsayan bir operasyon için de hazırlıklarımız tamamlamak üzere. 
  • Türkiye’deki sinema salonlarının yüzde 60’ına hizmet veren ve tüm Türkiye’deki satışların yüzde 65’ini gerçekleştiren Biletinial, Türkiye’deki toplam tiyatro bilet satışlarının ise yüzde 80’ni gerçekleştiriyor.
  • Biletinial’ın iş ortakları arasında Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Voleybol Federasyonu, başta İBB olmak üzere Şehir Tiyatroları, Türkiye’nin önde gelen sinema salon grupları, özel tiyatrolar, şehir tiyatroları, spor kulüpleri, performans sahneleri, tema parklar ve eğlence parklarının yanı sıra eğitim, seminer gibi organizasyon gerçekleştiren kurumlar da var. 

2024’Ü NASIL GEÇİRİYORUZ ?

  • Biletinial, 2024 yılına hızlı girerek çok verimli bir dönem geçirdi. Şirket, 01 Ocak – 28 Şubat tarihlerini kapsayan dönemde 7 milyon 373 bilet satışı gerçekleştirerek, 2023 yılı aynı dönemine göre yüzde 56 büyüdü. Bu büyümede bir önceki yıla göre en büyük artışı kaydeden alanlar ise yüzde 167,40 artış ile tiyatro, yüzde 188,36 ile opera ve bale, yüzde 115,93 artış ile müzik, yüzde 43,95 artış ile spor ve yüzde 42,11 ile sinema izledi. 
  • Bu artışın bir diğer yansıması web sitesinin ziyaretçi sayılarında görüldü. 2024 yılında sitemizin tekil ziyaretçi sayısı yüzde 83 artırarak 13 milyon 257 bin tekil ziyaretçiye ulaştı. 2023 yılı aynı döneminde tekil ziyaretçi sayısı 7 milyon 232 bin olarak gerçekleşmişti.

2024’ÜN YENİ PROJE VE İŞBİRLİKLERİ

Yeni iş koluna girdi

  • 2024 yılına hızlı bir giriş yapan Biletinial, faaliyet alanına yeni bir iş kolu olan sahne işletmeciliğini de ekledi. Türkiye’nin kapsamı en geniş ve lider biletleme platformu olan Biletinial, Türkiye’nin en büyük yerli gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinden Torunlar GYO ile gerçekleştirdiği anlaşma kapsamında İstanbul’da Torium Sahne ve MOİ Sahne (Mall of İstanbul) ile Antalya MOA Sahne (Mall of Antalya) salonlarının 2 yıllığına işletmesini üstlendi. 
  • Biletinial, anlaşma kapsamında, sektöründe edindiği bilgi ve tecrübeyi Torunlar GYO portföyünde yer alan salonlara aktaracak. Gerçekleştirilen kiralama anlaşması kapsamında sahneler artık Biletinial Torium Sahne, Biletinial MOİ Sahne ve Biletinial MOA sahne adıyla sanatseverlere hizmet verece Alanımızda edindiğimiz birikimi etkinlik salonlarına işletmeci olarak taşıyacak. Amaç; nüfusun oldukça yoğun olduğu bu bölgelerdeki sahnelerimizi kültür sanat etkinlikleri için çekim merkezi haline getirmek. 

Bir ilke imza atıldı, yorum ve reyting uygulaması devreye alındı

  • Tiyatro alanında çok önemli bir ilke imza atılarak, www.biletinial.com adresi üzerinde satılan tüm etkinlikler için yorum ve rating uygulaması başlatıldı. Her etkinlik sonunda müşterilere SMS ile gönderdiğimiz kişiye özel link ile görüşleri soruluyor. Gelen yorumlar tamamen şeffaf bir şekilde sitede ve iş ortaklarının panelinde yayınlanıyor. Çok kısa zamanda 100 binden fazla yorum, gerçekten etkinliğe katılan izleyicilerden toplandı. Doğrulanmış izleyici yorumu alanında bir ilki gerçekleştirerek söz konusu etkinliği gerçekten izlemiş seyircilerden yorum alan tek firma Biletinial. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar, inceledikleri etkinlikle ilgili hem profesyonel eleştirmen yorumlarını hem de etkinliği daha önce deneyimlemiş seyircinin kişisel duygu ve düşüncelerini görebiliyor. Bu şekilde ilgilendiği film, oyun, stand up gösterisi ya da konser hakkında birebir ve bağımsız görüşleri önceden edinebiliyor.
  • Yorum uygulamasında dikkat çeken bir özellik de üniversitelerin tiyatro eleştirmenliği bölümlerinde lisans ve yüksek lisans yapan gençlerle oluşturulan ‘genç yazar’ ekibi. Geleceğin profesyonel tiyatro eleştirmenleri olacak genç yazarlar, oyunlar izleyip web sitemizde yorum ve analizlerini yayımlayabiliyor. 

Biletinial Youtube Kanalı Biletinal Artı’yı seyirci ile buluşturduk 

  • Türkiye’nin kapsayıcılığı en geniş online biletleme platformu olarak tiyatro ve sinema alanındaki özgün içerikleri paylaşmak üzere YouTube kanalı Biletinial Artı hayata geçirildi. Biletinial Artı, tiyatro ve sinema sanatçılarının konuk olarak katıldığı programlarla hem güncel hem zamansız sanat sohbetlerinin yeni adresi olacak. Tiyatro ve sinema temalı programlar Biletinial’ın ‘artı’sı olarak kültür sanat hayatının zenginleşmesi için artı değer yaratacak. 
  • Tiyatro eleştirmeni Bahar Çuhadar tarafından ayda iki kez düzenlenen #bibuluşma sohbetleri, sezonun çarpıcı oyunlarının ekiplerini, seyirciyle sahnede oyundan hemen sonra buluşturuyor. Tiyatronun ‘bir araya’ getirici gücüyle, her #bibuluşma etkinliğinde salonlarda oyundan sonra sıcak bir karşılaşma yaşanıyor. Yaratıcı ekipler oyuna yaklaşımlarını, seyirci de soru ve yorumlarını paylaşıyor. Seyirci, #bibuluşma sohbetlerini YouTube kanalımız Biletinial Artı’dan da takip edebiliyor. Böylece sezonun öne çıkan oyunlarına dair dijital dünyada da bir arşiv kaydı birikiyor…
  • Sinema eleştirmeni Onur Kırşavoğlu; Biletinial sinemalarını, sinemaya gönül veren herkes için festival tadında bir kompleks mekâna dönüştürmek için özgün projeler yürütüyor. Klasik film gösterimleri yaparak, yakın dönem başyapıtlarını tekrar vizyona sokarak, gösterimlerin ardından konuklu söyleşiler, sinemanın eğlenceli yanını yaşatan quiz show’lar ve film festivalleri gibi etkinlikler düzenleyerek sinema öğrencilerini ve sinemaseverleri bir araya getiriyor. Bu etkinlikler Biletinial Artı kanalında da takip edilebiliyor.
  • Bahar Çuhadar ile Onur Kırşavoğlu tarafından gerçekleştirilen tiyatro ve sinema odaklı #bibuluşma, #bisöyleşi, #biseçki, #biyönetmen, #bioyuncu, #bigösterim başlıklı programlar her hafta Biletinial Artı’da yer alıyor. 
  • YouTube kanalımıza https://www.youtube.com/@BiletinialArti adresinden ulaşabilirsiniz.

SEKTÖRDE BİLETİNİAL’I FARKLI KILAN UNSURLAR 

  • Biletinial’ın en önemli farklılığı elbette iş modeli. Bu modelde iş ortaklarına neredeyse maliyet yaratmadan uçtan uca bir biletleme çözümü sunuluyor. Biletinial, sadece biletleme ile de kalmayıp özellikle sinemalar veya tiyatro salonları gibi tekrarlayan etkinliklerin gerçekleştirildiği alanların tüm yönetimini yapan ve bu alanları son kullanıcılarla buluşturan 360 derece yazılım setine sahip. Tamamı Biletinial kaynaklarıyla geliştirilen bu yazılım, şirketi sadece bir online biletleme platformu olmanın ötesinde bu konuda çözümler üreten bir teknoloji şirketi olarak konumluyor.
  • Biletinial, geliştirdiği bu çözümlerle pazarı da büyütüp geliştiriyor. Sinema ve tiyatro gibi merkezler Biletinial’ın sağladığı çözümlerle; gişe operasyonlarından kapı girişlerine, büfelerinden dijital ekranlarına, pazarlama ve loyalty toolarına kadar tüm operasyon ve iş süreçlerini tek merkezden online ve bütünleşik bir şekilde yönetme imkanına sahip oluyor. Üstelik bunu ücretsiz yaparak onlara ciddi anlamda katma değer yaratıyor.

 

 

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku