Eskişehir’in kültür ve sanat hayatında önemli bir yere sahip olan Sui Generis Tiyatro, 17 yıllık sanat yolculuğunu yeni oyunu “Cambazın Cenazesi” ile sürdürmeye devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana Eskişehir’i ve ülkemizi birçok platformda başarıyla temsil eden topluluk, bu sezon seyircinin karşısına canlı, eğlenceli ve düşündürücü bir yapımla çıktı.
Çağdaş tiyatromuzun önemli kalemlerinden Firuze Engin tarafından kaleme alınan oyunun yönetmenliğini, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın başarılı sanatçısı Tolga Tümer üstlendi. İlk gösterimlerinde büyük ilgi gören oyun, izleyicilere hem keyifli hem de duygusal anlar yaşattı.

“Cambazın Cenazesi”, çocukluk yıllarımızdan hafızalarımıza kazınan hikâyeleri sahneye taşıyarak seyirciyi geçmiş ile bugün arasında etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor. Oyunda Hüseyin Akçar, Eren Coşan ve Tolga Tümer, güçlü performanslarıyla karakterlere hayat verirken, seyirciden de tam not aldı.
Eskişehir‘de prömiyerini yapan ve sanatseverlerle buluşan oyun, salonu dolduran izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Gösterim sonunda uzun süre alkışlanan ekip, yeni sezonda da farklı sahnelerde tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Sanat üretimini aralıksız sürdüren Sui Generis Tiyatro, “Cambazın Cenazesi” ile bir kez daha Eskişehir’in kültür ve sanat yaşamına önemli bir katkı sunarken, nitelikli tiyatro anlayışını seyirciyle buluşturmayı sürdürüyor.

Yönetmenin Görüşü: Cambaz Rasim İsmet Nereye Gömülecek?
Oyun boyunca bu soruyla ilerlerken aslında yıllardır unuttuğumuz kavramları da hatırlatmak için başka sorularda soruyoruz. Kaybetmeye yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizi, köyden şehre göçün yaşattığı sorunları, bürokrasinin ve politik kararların yanlışlığını ve insanoğlunun doğaya, tabiata ve kendine verdiği zararları…
Evet bu oyunda belki çok hüzünleneceğiz belki çok eğleneceğiz belki çok güleceğiz ama unutmayalım bu soruları da sormaktan vazgeçersek kaybedecek çok şeyimizin olacağını düşünüyoruz.
Hepinize iyi seyirler diliyoruz.
HİKMET TOLGA TÜMER
