Tabloda yer alan karakter ya da imgelerin üzerine tıklayarak sesli oyunların dinlenebildiği bir formatla, resim ve ses tiyatrosunu birleştiren PAINTelling projesi ilk iki ürünleri “Sessiz” ve “Ben.. Ölüm!”ün ardından geçtiğimiz ay yayınlanan “Üç Dakika” ile bu sezonki üretimlerini tamamladı. British Council Yaratıcı Yapımcılar Programı kapsamında desteklenen içeriklere proje web sitesi www.paintelling.org üzerinden ulaşılabilir.
Bir portreden yola çıkarak oluşturulan “Üç Dakika” sizleri bir abla-kardeşin saklambaç oyununa davet ediyor: “Önüm, arkam, sağım, solum, sobe!”
Joseph Erward Southall‘un “Anne Elizabeth Baker’ın Portresi”nden hareketle oluşturulan “Üç Dakika”da dudak, göz, kulak ve zihin için üretilen toplamda dört adet ses tiyatrosu oyunu bulunuyor: “Önce dudağa tıklayın, sonra göz… Ardından kulak ve son olarak portrenin başına, yani zihine… Böylece sizler için hikayenin kapıları teker teker aralanacak… Tıpkı bir puzzle çözer gibi…”
Sanatsal olarak Artizan Kültür-Sanat Çevresi desteğiyle oluşturulan PAINTelling’de hikayenin merkezinde kim tarafından üretildiği bilinmeyen bir rap şarkısı yer alıyor. Metni ve Rejisi İlker Ergün ve Mehmet Can Engül’e, müzik ve ses tasarımı Rubar Dindar’a ait olan “Üç Dakika”da yer alan karakter Büşra Karpuz tarafından canlandırılıyor. Oyunlarda yer alan rap şarkısının sözleri ise Beril Sarıaltun tarafından yazıldı. Toplamda 12 dakika süren içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.
İlgili haberimiz: https://tiyatrodergisi.com.tr/paintelling-projesi-dijital-mediumlari-kullanarak-yeni-bir-tiyatral-etki-yaratmayi-hedefliyor/