Gökhan Erarslan’ın “2000 Yılından Günümüze Çağdaş Türk Tiyatrosu’nda Suç Unsurunun Kullanımı” Kitabı Çıktı

editor
1,6K Okunma

Yazar ve yönetmen Gökhan Erarslan’ın kaleme aldığı “2000 Yılından Günümüze Çağdaş Türk Tiyatrosu’nda Suç Unsurunun Kullanımı” adlı kitap Libra Yayın etiketiyle raflardaki yerini aldı. 

Komik-i Şehir Naşit Bey, Paşa Paşa Tiyatro, Orijinal Günahlar, Etik Nedir, Market gibi oyunlarıyla tanınan Gökhan Erarslan’a ait bu çalışmanın birinci bölümünde, Cumhuriyet Dönemi Türk Tiyatrosu’nda suç unsurunun kullanımı üzerine bir inceleme bulunmaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren başlayan bu sürecin 2000 yılına kadar varan bir zaman dilimi içerisinde irdelendiğini gördüğümüz çalışmanın ikinci bölümde ise 2000 yılından günümüze kadar olan süreç içerisindeki oyun yazarlığımızda, suç unsurunun kullanımına bakılmaktadır. Bu yapılırken suç unsuru olarak politik suç ve adi suç öğelerine göre oyunlar ayrıştırılarak değerlendirilmektedir.

Özellikle yakın dönem oyun yazarlığımıza dair bir bellek sunan bu kitapta 200’den fazla oyuna yer verilmiştir. Bu bağlamda kitap, ilgililerine geniş kapsamlı bir açılım ve hatta arşiv de sunmaktadır. 

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku