Borçka’da Salona Kilit Vurulunca Sahne Meydana Kuruldu

editor
5,5K Okunma
4. Borçka Uluslararası Tiyatro Festivali, Çarşamba akşamı yasaklar nedeniyle Borçka Belediye Meydanı’na taşındı. BGST Tiyatro’nun, Ermeni aydın Zabel Yesayan’ın yaşamını konu alan oyunu “Zabel”in planlandığı şekilde kapalı salonda oynanması engellendi.

Zabel Yesayan’ın 19. yüzyıl sonlarından 1930’lara uzanan yaşamını, anılarını ve 1909 Adana Olayları’na dair tanıklıklarını ele alan oyunu sahnelemek için açık havada sahne, kulis ve dekor kurulması için büyük bir çaba gösterildi. Borçkalılar oyunu Belediye Meydanı’na kurulan sahnede izledi.

Artvin’in Borçka ilçesinde Borçka Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Borçka Tiyatro Festivali, 20 Ekim günü açılış yürüyüşüyle başladı. Pek çok oyun ve etkinlikle kente yayılan ve bu yıl Filistin’den konuklarıyla ayrı bir anlam taşıyan festival, 26 Ekim’e kadar devam edecek.

Kaynak: https://sahneden.net/borckada-salona-kilit-vurulunca-sahne-meydana-kuruldu/

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku