Ergün Işıldar’ı Yitirdik

admin

Yıllardır uğraştığı amansız hastalığa yenik düşen  İ.B.B. Şehir Tiyatroları sanatçısı Ergün Işıldar’ı bugün (30 Nisan) kaybettik. Cenazesi 2 Mayıs Saat 11:00’de Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Şehir Tiyatrosu’nun sevilen oyuncu ve yönetmeni Ergün Işıldar yıllardır yakalandığı amansız hastalığıyla boğuşurken muzipliğini de elden bırakmadı. 14 Nisan’daki facebook iletisi de Ergün’ün kişiliğini gözler önüne seriyor.

Ergün Işıldar: Sonuçta kürkçü dükkanındayım. 🙂 Evde dinlenmeye çalışıyorum. Nefes darlığı yüzünden değil yazmak, yeni cümleler kuramıyorum.. Beni merak etmeyin. Ben sizi merak ederim!!

Bu paylaşımından bir süre sonra yoğun bakıma kaldırılan Ergün Işıldar’ı bugün (30 Nisan 2017) kaybettik.

Arkadaşlarının bir kısmını görüşleri ve temennileri şöyle:

Kemal Kocatürk : Oldu mu be Ergün…  Sırası mıydı şimdi… Gerçekten de “Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık…” Zaten yalnızdık…  Hepten yalnız kaldık…

Hüseyin Köroğlu: Üzgünüm… Ne kadar çok tiyatro oyununda beraber ışık yaktık… Sakladık onu… Yine yalnızlaştık… Yaktığı ışıklar yolunu hep aydınlatsın… bir “insan” gerçeğe gitti… ‪söz bitti…

Mustafa Demirkanlı: Koca adam “bir yere gitmiyorum” demiştin. Oldu mu şimdi bu? Aşk olsun…

Yıldıray Şahinler: Bu dünyadan bir Ergün Işıldar geçti. Ergün, nur içinde yat, çok güzel adamsın.

Özen Yula: Ergün Işıldar yola çıkmış. Sıcacık bir insan, iyi bir oyuncuydu. Yolu açık, ruhu huzurlu olsun.

Ahmet Ümit: Sevgili dostum, güzel insan, iyi aktör Ergün Işıldar hakka yürüdü. Nur içinde uyusun…

Ayşenil Şamlıoğlu: Canıııııııımmmm… Birtanem… Arkadaşıııımmm… Nereye böyle erkenden… Yolun açık olsun sevdiğim… Başımız sağ olsun…

Ergün Işıldar Kimdir?
27 Temmuz 1956 yılında doğan Ergün Işıldar İstanbul Erkek Lisesi’ni terk ettikten sonra İstanbul Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Şehir Tiyatrosu’ndan 12 Eylül döneminde uzaklaştırıldı. 1980-81 yıllarında Dostlar Tiyatrosu’nun yeniden oluşumuna katıldı, birçok okuma oyununda ve etkinliğinde görev aldı. İstanbul Sanat Etkinlikleri Tiyatrosu’na katılıp “Kelaynaklar” (1982 ) oyununda çalıştı. Gülriz Sururi – Engin Cezzar Tiyatrosu’nda “Kaldırım Serçesi”, Egemen Bostancı Tiyatrosu’nda “Şvayk Hitlere Karşı”, “Carmen”, “Arkadaşım Eşek” vb oyunlarda oynadı. Çetin İpekkaya’nın yönettiği Troya Festivali açılış gösterisinde Almanca ve Türkçe oyunculuk yaptı (1990).

Oynadığı veya Yönettiği Oyunlar:
“Kısasa Kısas”1976, “Düğün Ya Da Davul” 1976, “Sabahat” 1976, “Kendini Yazan Şarkı” 1976, “Bir Şeftali Bin Şeftali ç.o 1976, “Sakarca” 1977, “Kurtuluş Savaşından Müzikli Belgeler” 1977, “Eşeğin Gölgesi” 1977, “Corıolanus” 1977, “Kafatası” 1977, Marat-Sade” 1978, “Hoşu’nun Utancı” 1978, “Bahar Noktası” 1980, “Deli Eder İnsanı Bu Dünya” 1989 ile İBŞT’na döndükten sonra “ “Sevimli Hayalet” ç.o, “Altı Derece Uzak”, “Barışa Şans Verin”, “Altın Post Projesi” “Müfettiş”, “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”, ”Misyon” (Çevirmen-Yönetmen Yard.), “Metro Canavarı”, “Aslana Benzer”, “Benim Küçük Yıldızım” ç.o, “Kuyruklu Yıldız Altında”, “Meraki”, “Macbeth”, “Hasır Şapka”, “İhtiras Tramvayı”, “Leyla İle Mecnun”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” 2007 (Oyunlarında oyunculuk ve yönetmen yardımcılıkları), “İlk Evlilik” (Yönetmen), “Tahteravallide Üç Kişi” (Yönetmen), “Belden Aşağı Vurmak” 2005 (Yönetmen), “Eskici Dükkânı” (Yönetmen), “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye” 2008 (Yönetmen), “Gizli Oturum” 2009 (Yönetmen)

Kurum Dışı Oynadığı veya Yönettiği Oyunlar:
“Çıplak Vatandaş”, “Şalvar Davası”, Alman ZDF-ARD kanalı için yapılan iki dizide oyunculuk (AufAchse ve ZweiSchlitzohre in Antalya) ve bir tv filminin “Sehnsucht” Türkiye yapım sorumluluğu. Profesör Bernard Lewis’in “Ortadoğu’nun Son 20 Yılı” konulu dramatik belgeselinin Türkiye ayağında Ali Taygun’un yardımcısı olarak yapım sorumluluğu…

Aldığı Ödüller:
Liselerarası Şenliği ve İLTÖ Şenliği ile Turgut Özakman’ın “Ocak” isimli oyunuyla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ve “En İyi Dekor” ödülü.

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku