Mask-Kara Tiyatrosu 30. yılına girerken sahnesine, usta aktör, tiyatro insanı Tamer Levent’in adını verdi. 30 yılda 70 oyun, yüzlerce gösteri birçok oyuncu, yazar, yönetmen ve akademisyen yetiştiren Mask-Kara Tiyatrosu, Aksaray Pertevniyal Lisesi’nin yakınında bulunan 210 koltuklu sahnesinin yeni adıyla, “Tamer Levent Sahnesi”nin açılışını bir galayla kutladı.
Kımız Bozkır’ın Birgün gazetesinde yayımlanan haberini aktarıyoruz:
Şenay Tanrıvermiş’in yazdığı, Mask-Kara Tiyatrosu kurucularından Gökhan Bulut’un yönetip oynadığı ‘O Godot Buraya Gelecek’ adlı oyunun galası kalabalık bir davetli grubu ile tiyatro, basın ve sanat çevrelerinin değerli isimlerini buluşturdu.
Mask-Kara Tiyatrosu kurucusu Nazif Uslu “30 yıl oldu. Ne acılar, ne mutluluklar yaşandı. Battık, çıktık, yandık. Fakat yine de durmadık. Kendime Konfüçyüs’ün şu sözünü ilke edindim; ‘Düşmek önemli değil. Önemli olan her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir.’ Biz de her düştüğümüzde yeniden ayağa kalkmanın yollarını zorladık. Umudumuz yitmedi, daha yaşanılır bir dünya özlemimiz için kurduğumuz düşlerden vazgeçmedik. Düşlerimizi öğrencilerimizle, oyuncularımızla ve seyircimizle paylaşmaktan vazgeçmedik. Mask-Kara Tiyatrosu’nda sahne almış, emek vermiş, dostluğunu hiçbir zaman esirgememiş bir isme sahnemizin adını verdik: Tamer Levent Sahnesi. Tamer hoca bizim için sadece bir meslektaşımız değil, o bizim yoldaşımız. Daha yaşanılır bir dünya için sanata evet ve çok yaşa Tamer Levent” dedi.
Mask-Kara Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nurhan Uslu da, duygularını şu cümlelerle ifade etti: “Usta oyuncu, yönetmen ve yazar Tamer Levent, yaşadığımız coğrafyanın sanat hayatına pek çok değer kattı; yaşattığı ‘ilk’lerle sanatımızı zenginleştirdi, yeni başlıklar oluşturdu. Ülkemizin Yaratıcı Drama ile tanışmasına öncülük etti. Ülke tiyatrosunun uluslararası arenada kabul görmesini ve tanınmasını sağladı. Bizi uluslararası meslek örgütleriyle bir araya getirdi. Devlet Tiyatroları’nın ilk ve son kez seçimle göreve gelmiş genel müdürü oldu. Sıraladığımız ‘ilk’ler gerçekleştirdiklerinden sadece bir kaçı.
Tamer Levent tüm bunları neden yapıyor? Çünkü Tamer Levent nsanların daha iyi, daha güzel ve daha mutlu olması gerektiğine inandığı için tüm davranışlarında, düşüncelerinde bunun sanat yoluyla nasıl gerçekleştirileceğinin kurallarını koyuyor ve ipuçları vererek ufkumuzu genişletiyor.
Hayata ve kendimize daha etik ve estetik değerlerle bakmak için yıllardır ‘Sanata Evet’ diyor ustamız. Daha uygar, sanatla dolu, aklın hüküm sürdüğü bir dünya. Bu cümleleri insan yaşamlarına taşımak istiyoruz. Bu nedenlerden dolayı sahnemizin adı Tiyatro, sanat insanı Tamer Levent Sahnesi adını almış bulunuyor.”
Kaynak: https://www.birgun.net/haber/mask-kara-tiyatrosu-ndan-tamer-levent-sahnesi-419355