Kadıköy Emek Tiyatrosu’ndan Online Uni. Fest. : “Peki Şimdi Ne Olacak?”

editor

Kadıköy Emek Tiyatrosu, geçtiğimiz yıllarda bir geleneğe dönüştürdüğü üniversiteler arası tiyatro festivalini bu yıl da “Peki Şimdi Ne Olacak?” sloganıyla dijital ortama taşıyor.

24-30 Mayıs haftasını kapsayacak şekilde hazırlanan festivalin yoğun programında “söyleşiler, atölyeler, oyun ve performanslar, podcast gibi birçok etkinlik yer alıyor. Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun konservatuvarda okuyan öğrencilerinden oluşan çekirdek kadrosu tarafından düzenlenen festival, tiyatro öğrencilerini bu zorlu pandemi sürecinde bir araya getirerek yeni üretim yollarını araştırma imkânı sağlıyor.

Festival Programı

Öğrencilerin söz sahibi olduğu, orojelerinin dijital ortamda yer alacağı festival os ülkedeki tüm konservatuvar öğrencilerini birleştirmeyi amaçlıyor. Programına yurtiçi ve yurtdışından yazar, yönetmen ve oyuncu gibi deneyimli tiyatro insanlarını da dahil eden Kadıköy Emek Tiyatrosu, konservatuvar öğrencileriyle alanında uzmanlaşmış isimleri dijital ortamda buluşturarak mesleki bir etkileşime de alan açmayı hedefliyor.

Gösteri sanatlarının son bir yılda yaşadığı zorlu süreçten etkilenen herkesin bir araya gelebileceği bir programa sahip olan festival, özellikle bugünlerde ihtiyaç duyulan dayanışmayı, tanışıklığı arttırarak deneyimli sanatçılar ve tiyatro öğrencileri ile hep birlikte ürettiğimiz gelecek günleri şimdiden inşa edebileceğimiz umudunu yaşatıyor.

“Emek Online Üni. Fest” öğrenci projelerini Zoom, Youtube ve Spotify gibi platformlar üzerinden seyircisine ulaştıracak.

24-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan üniversite festivali bu özelliğiyle aynı zamanda dijital ortamda yapılan ilk öğrenci festivali olma niteliğini taşıyor.

 

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku