1969 Yılından Bugüne Uzanan Bir Hikâye: Mağrur Fil Ölüleri

editor

15. sezonuna giren Semaver Kumpanya sezonun ilk yeni oyunu, Hakan Tabakan tarafından yazılan ve Volkan M. Sarıöz tarafından yönetilen “Mağrur Fil Ölüleri” ile dünya prömiyeri yaptı. 1969 yılında geçen oyunda başrol bir çiftin ilişkisi.

Paşa’nın Kumpanyası bu sezon Hakan Tabakan’ın yazdığı ve ilk defa sahnelenecek olan Mağrur Fil Ölüleri oyunu ile 1969 yılının yılbaşı gecesine giderek evli bir çift üzerinden bir döneme mercek tutuyor.

mag%cc%86rur_fil_o%cc%88lu%cc%88leri_3

Cahit ve Belkıs üniversite yıllarında tanışmış evli bir çifttir. Belkıs yılbaşı gecesini ailesiyle birlikte dışarda geçirmeyi planlamıştır. Cahit ise bu geceyi evde kalıp Belkıs’la baş başa geçirmek istemektedir. Belkıs dışarı çıkmak konusunda Cahit’i ikna etmeye çalışırken eve, içinde ne olduğu ve kimin gönderdiği bilinmeyen bir kutu getirilir. Bu gizemli kutuyu açmak ise giderek çift için heyecanlı bir oyuna dönüşür. Kutunun içindekini keşfetme arzusuyla başladıkları bu oyun çiftin hayatlarını, ilişkilerini, ailelerini tartıştıkları bir hale dönüşecek, yıllarca halının altına süpürülmüş her şeyin ortalığa saçılmasına sebep olacaktır. Bu saatten sonra yapılacak en iyi şey artık kutuyu açıp bu gizemi sonlandırmak olacaktır.

Oyunun yönetmeni Volkan M. Sarıöz “Sadece bir dönem hikâyesi değil. Karakterler bir dönemin insanları, evet. Ama o günlerden bugüne uzanan bir yanı var hikâyenin. Bizi de etkileyen bu oldu.” diye belirtiyor. Sarıöz ” Oyun iki kişi hakkında. Yine de insanlık gibi kalabalık. Ama sessiz, içine çekilmiş bir insan kadar da sade. Pek çok şey oluyor. Sanki hiçbir şey olmamış gibi. Ölüm gibi bir oyun galiba. diye ekliyor.

Yönetmenliğini Volkan M.Sarıöz’ün yaptığı oyununun, dekor ve kostüm tasarımında Başak Özdoğan, ışık tasarımında Sema Öztaş var. Oyuncu kadrosunda ise Sarp Aydınoğlu, Sezin bozacı, İbrahim Barulay ve Uğur Senkeri yer alıyor.

25 Kasım Cuma akşamı dünya prömiyeri yapmış olan “Mağrur Fil Ölüleri”,  12 Ocak Perşembe, 20 Ocak Cuma ve 21 Ocak Cumartesi akşamı Semaver Kumpanya Çevre Tiyatrosu’nda olacak. Oyunun biletleri Çevre Tiyatrosunda bulunan Semaver Kumpanya gişesinden veya Biletix sayfasından alınabilir.

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku