TTV Nisan Ayı Etkinlikleri

editor
1,7K Okunma

Türkiye Tiyatro Vakfı (TTV) , kuruluşunun hemen ardından Covid-19’un hayatımıza girmesiyle etkinliklerini YouTube kanalında ve Zoom programı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda yapılan “Tiyatromuzda Tarih Konuşma” dizileri ücretsiz,  Çocuk Atölyeleri” ve “Seminerler” ücretli ve sınırlı katılımcıyla düzenlenmektedir. Devam eden kayıtlar ve ayrıntılı bilgi için vakfın sosyal medya hesaplarından ve web-site’sinden bilgi almak mümkündür. Nisan ayı etkinlik programı aşağıdaki gibidir. 

TÜRKİYE TİYATRO VAKFI SEMİNERLERİ

BİR “MESEL” OLARAK TARİH: TÜRKİYE’DE TİYATRO 

Süreyya Karacabey tarafından düzenlenen seminer 5 Nisan’da başlıyor. Türkiye tiyatrosunun tarihini sosyo-politik bir yaklaşımla, farklı açılardan okumanın hedeflendiği seminer üç oturumdan oluşuyor.

Tarihsel Karşılaşmalar 1: Geleneksel/Batı karşılaşmasının siyasi hattı.

Tanzimat’a ve değişime uzaktan bir bakış.

Tarihsel Karşılaşmalar 2: Ulusal kültür, ulusal tiyatro fikrinin siyasi yolu.

Erken Cumhuriyet döneminde milli bir mesele olarak tiyatro.

Tarihsel Karşılaşmalar 3: Geç Cumhuriyet’in siyasi dinamikleri ya da akıştaki gölgeler. 

Bir dava olarak tiyatro, dava fikrinin hükümsüzleştirilmesi ve siyaset algısındaki değişimlerin oluşturduğu manzara.   

Tarihler: 5 – 12 – 19 Nisan 2021. Toplam 3 hafta

Kişi Sınırı: 20

Katılım Ücreti: 450 TL.

Kayıtlar devam etmektedir. 

TTV ÇOCUK ATÖLYELERİ – Masalların Dünyasında 

6 Mart’ta Senem Donatan Mohan eğitmenliğinde başlayan ve 10 Nisan’a kadar devam eden 6 HAFTADA DÜNYA TURU: Masal Bilim Oyun Yolculuğu atölyesi, kapalılık günlerinde çocuklara yeni yerler görme, yeni kültürlerle, uygarlıklarla tanışma keyfini yaşatmayı amaçlamaktadır. 

TTV’nin ikinci çocuk atölyesinin eğitmeni Roza Erdem. Çocuklara hikâye anlatıcılığı” (story telling) yöntemiyle masallar anlatacak ve onların kendi masallarını yazmalarını sağlayacak olan MASALLARIN DÜNYASINDA: Kendi Masalımı Yazıyorum atölyesi, bir önceki gibi, 6 hafta sürecek.

Tarihler: 7-24 Nisan ve 1-15-22-29 Mayıs. Toplam 6 Hafta

Yaş Sınır: 8 – 12

Kişi sınır: 12

Katılım ücreti: 450 TL.

Çocuk atölyesi ve Seminer çevrimiçi olarak Zoom programı üzerinden yapılacaktır. Kayıt formu ve ayrıntılı bilgiye Türkiye Tiyatro Vakfı web sitesindeki Haberler bölümünden ulaşılabilir.

TİYATRODA TARİH KONUŞMALARI

Konuşmacı: Cemal Ünlü

Başlık: Döneminin Popüler Müziği ve Tarihçesi (Kantolar, Kantocular)

Tarih: 16.04.2021 Cuma 18:30

Tüm ilgililerin katılımına açık ve ücretsiz düzenlenen konuşmalara katılımcı sınırlaması nedeniyle kayıt yaptırılması gerekmektedir. Duyurular için Türkiye Tiyatro Vakfı sosyal medya hesapları takip edilebilir.

YAPI KREDİ KÜLTÜR SANAT YAYINLARI KAPSAMINDA TİYATRO MEKÂNLARI YALNIZCA BİRER BİNA MIDIR? SERGİ ETKİNLİĞİ

Katılımcılar: Kerem Karaboğa, Mehmet Kerem Özel, Esen Çamurdan

Başlık: Tiyatro Mekânları Yalnızca Birer Bina mıdır?

 Toplumsal bellek ve toplumsal varlık ilişkisi, Direklerarası ve Beyoğlu örneğinden yola çıkarak kent coğrafyasında tiyatro binasının konumu ve insanın mekânsal çevreyle etkileşimini, Direklerarası’nda tiyatro binalarıyla özdeşleşen sanatçılarımızı ele alan etkinlik Yapı Kredi Sanat Yayınları hesabından takip edilebilir. 

Türkiye Tiyatro Vakfı’nın, Hrant Dink Vakfı öncülüğünde Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ortaklığında düzenlediği ve Türkiye’nin tiyatro tarihine çoğulcu bir bakış öneren “Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz” sergisi, 25 Temmuz 2021’e kadar Yapı Kredi Kültür Sanat’ta ziyaretçilerine açıktır. 

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku