Tiyatro Simurg, 23. yaşına “Onca Yangından Geçtikten Sonra” ile giriyor!

editor
1,5K Okunma

Tiyatro Simurg 23. Yılında yeni sezona “Onca Yangından Geçtikten Sonra” oyunuyla başlıyor.

Ülkemizin, dünyamızın onurlu aydınları, bilgeleri, sanat insanları var. Tiyatro Simurg çeyrek asra yaklaşan oyun geçmişinde  Sarper Özsan’dan Helene Weigel’e, Can Yücel’den Sennur Sezer, Nazım Hikmet’e  bir dolu sanat insanını sahnesine taşıdı.

Biyografik anlatımlar neden önemlidir? Çünkü yaşam serüveni içinde onlarca deneyi barındırır. Sahnede bu deneyleri gözlemleyen izleyiciler kendi duruşlarına ve yaşam serüvenlerine karşı bir zihinsel faaliyete geçerler. 

Dünyanın ve yaşamın değişiminden yana bir duruşu olan Tiyatro Simurg bu nedenle yaşanmış gerçekleri izleyicisine sunmayı önüne bir hedef olarak koymuştur. 

Topluluk bugüne dek kişiyi yargılamadan, ilahlaştırmadan yaşamdaki seçimleriyle, davranışlarıyla, önerileriyle, kavga ve barışıklığıyla sahneye getirmeyi hedefleyen çalışmalar üretti. 

“Onca Yangından Geçtikten Sonra” oyunu da iki önde gelen aydınımız, yazarımız Asım Bezirci ve Rıfat Ilgaz’ın yaşamından kesitler sunuyor.

Afişini Ali Dündar’ın hazırladığı, Hale Üstün, İbrahim Karamemet ve Mehmet Esatoğlu’nun değişik rolleri paylaştığı oyunu Mehmet Esatoğlu yazdı ve yönetti. Oyunun müzikleri ise Onur Toparlak’a ait.

Tiyatro Simurg hakkında:

9 Kasım 1997’de çalışmalarına başlayan Tiyatro Simurg “Aşka Dair” oyunuyla perdelerini açtı. “Sarper Özsan’la Yüz Yıl İçinde Yolculuk”, “ Helene Weigel’in Sahnedeki İzleri”, “Ha Babam Rıfat De Babam Ilgaz”, “Eşekler Adasında İnsanlık Aranıyor”, “Nazım Ormanında Gündüz Gece” “Nerede Bu Adalet” gibi  oyunları yurt içinde ve yurt dışında sergileyen topluluk 23 yıl içinde sahnede ve sokakta oynama geleneğini sürdürdü. 

13 Kasım 2019 Çarşamba akşamı Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde perde açacak oyunun başlama saati 20.30.

 

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku