Tiyatro Kooperatifi, Uluslararası Çağdaş Gösteri Sanatları Ağı IETM’in Üyesi Oldu

editor
1,2K Okunma

Tiyatro Kooperatifi Ocak 2021 itibarıyla, gösteri sanatları alanındaki en eski ve en büyük ağlardan biri olan IETM’in (Uluslararası Çağdaş Gösteri Sanatları Ağı) üyesi oldu. Bu yıl 40. yılını kutlayan IETM, gösteri sanatları alanında savunuculuk faaliyetleri yürütmeyi, üyelerinin kapasitelerini geliştirmeyi ve uluslararası ağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Türkiye’deki tiyatro sanatının uluslararası alanda bilinirliğini ve görünürlüğünü arttırmayı amaçlayan Tiyatro Kooperatifi, 47 ülkeden 500’e yakın üyesi bulunan IETM’in üyesi oldu. Uluslararası kurum, kuruluş, ağ, festival ve organizasyonlar ile kooperatif ortağı tiyatrolar arasında köprü görevi üstlenmeyi; uluslararası kurumlarla iş birlikleri ve ortaklıklar yaratarak dünyanın dört bir yanındaki tiyatro profesyonelleriyle karşılıklı deneyim paylaşımına imkân sağlamayı hedefleyen Tiyatro Kooperatifi, Ocak 2021’de IETM ağına üye olarak bu hedefleri doğrultusunda önemli bir adım attı.

Belçika merkezli IETM (Uluslararası Çağdaş Gösteri Sanatları Ağı), gösteri sanatları alanında savunuculuk faaliyetleri yürütmeyi, üyelerinin kapasitelerini geliştirmeyi ve uluslararası ağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Her yıl farklı ülkelerde üyelerine ve dünyanın dört bir yanından tiyatro profesyonellerine yönelik etkinlikler düzenleyen IETM, pandemi sürecinde çalışmalarını çevrimiçi ortama taşıdı. IETM ile Tiyatro Kooperatifi’nin iş birliğine attıkları ilk adım ise, IETM Çok Mekânlı Uluslararası Gösteri Sanatları Toplantısı 2020 kapsamında kooperatifin ev sahipliği yaptığı “Peki Ya Bundan Sonra?: Gösteri Sanatlarında Dayanıklılık” başlıklı webinar oldu. Tiyatro Kooperatifi, uluslararası alandaki projelerini önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi, farklı iş birliklerine imza atmayı hedefliyor. 

TİYATRO KOOPERATİFİ HAKKINDA

Tiyatro Kooperatifi, özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan güçlenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için çalışan bir sosyal kooperatiftir. Tiyatro Kooperatifi, Türkiye’deki özel tiyatrolar için 21. yüzyılda dünya standartlarında tiyatro yapabilme alanını tesis etmeyi hedeflemekte ve ekonomik fayda üretme potansiyeline sahiptir. Yönetim kurulu başkanlığını Iraz Yöntem’in, başkan yardımcılığını Yeşim Özsoy’un üstlendiği Tiyatro Kooperatifi’nin yönetim kurulu Ersin Umut Güler, Mert Fırat ve Muharrem Uğurlu’dan oluşuyor. 

Tiyatro Kooperatifi’nin şu anda; Altıdan Sonra Tiyatro-Kumbaracı50, Altkat Sanat, Altsahne, Ankara Birlik Tiyatrosu, Apartman Sahne, Asmalı Sahne, Atta Festival, Baba Sahne, Balkonda Sanat Prodüksiyon, Biraderler Yapım, Craft, DasDas, EKİP Tiyatrosu, Ekip Kafile, Erbulak Evi, Eylül Sahnesi, Gaca Tiyatro, GalataPerform, HANN Sahne, ikincikat, Kadıköy Emek Tiyatrosu, Kadıköy Theatron, Koma, Kuzgun Yapım, K! Kültüral Performing Arts, Levent Üzümcü Tiyatrosu, Mam’art, mesele kumpanya, Moda Sahnesi, NoAct Sahne, oyun atölyesi, Öykü Sahne-Tiyatro Açıkça, Pangea-UNIQ Hall ve UNIQ Box, primatölye, QPerformans, Reha Özcan Kumpanyası, Sahne3, Semaver Kumpanya, Tatavla Tiyatro, Tatavla Sahne,  TTeşkilaTT, Tiyatro(Hâl), Tiyatro Alesta, Tiyatro Bereze, Tiyatro Biteatral, Tiyatro D22, Tiyatro Dalga, Tiyatro 11, Tiyatro Hemhâl,  TiyatrOPS, Tiyatro Öteki Hayatlar, Tiyatro.iN, Tiyatro Mima, Tiyatro Pangar, Tiyatro Tiyatral, Tiyatro Yeniden, Versus Tiyatro, Wise Akademi, Yolcu Tiyatro, Yapıcı Tiyatro, Germinal Tiyatro, Lavean Sanat Grubu, Entropi Sahne ve İstanbulimpro’dan oluşan 64 bileşeni bulunuyor ve güç birliği her geçen gün artıyor. Bu dayanışmayı tüm Türkiye’ye yaymayı arzulayan Tiyatro Kooperatifi, bu doğrultuda bölgesel kooperatifleşme çalışmalarına da destek veriyor ve tüm tiyatro kooperatiflerinin birlik statüsünde birleşmesini hedefliyor. 

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku