“Suda Balık Oynuyor” Projesinden Sohbet Masası: “Kültür için Nasıl Alan Yaratılabilir?”

editor
1,1K Okunma

Karagöz Sanat Evi, çocuğu eksenine alarak multidisipliner bir sanatsal yaratım sürecini “Suda Balık Oynuyor” projesi ile Ayvalık ve bölgesinin sivil toplumu ve halkıyla buluşturuyor.

28 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında yürütülen proje kapsamında, multidisipliner ve interaktif bir oyun olan ARİDU çocuk performansının sanatçı rezidansı, çocuklar ve gençler için atölyeler, açık ve interaktif provalar, çocuklar için felsefe buluşması gibi etkinlikler Ayvalık’ın farklı mekanlarında gerçekleşiyor.

“Suda Balık Oynuyor” projesi 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü, saat 18:00’de, Pir Sultan Abdal Derneği Ayvalık Şubesi’nde “Kültür için Nasıl Alan Yaratılabilir?” başlıklı sohbet masası kapanış etkinliği ile son buluyor.

Yer ; Pirsultan Abdal Kültür Derneği bahçesi.  Ayvalık ,Marina Karşısı, Anfi Tiyatro yanı.

Ayvalık’taki sanatçılar, inisiyatifler, sivil toplum örgütleri dahil tüm kişi ve kurumlar bu buluşmaya davetlidir.

Sohbet Masası Nedir?

Sohbet Masası, Long Table adındaki forumdan esinlenmiştir. Long Table, sanatçı ve akademisyen Lois Weaver tarafından geliştirilen “ortak ilgi alanlarına sahip insanların bir araya gelmesi yoluyla diyaloğu kolaylaştırmak için tasarlanmış bir performans-kurulum-yuvarlak masa-tartışmasi olan deneysel halka açık bir forumdur.

Suda Balık Oynuyor Proje ortakları: Atta Festival, Caféturc Music & Arts, Biz Platform.

İşbirliği ile: Ayvalık Belediyesi, Ayvalık İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Ayvalık Sanat Derneği, Başka Bir Okul Mümkün, Ayvalık Eğitim Kooperatifi, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı, Bergama Tiyatro Festivali, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuklar için Felsefe Derneği, Midi Cafe Bistro, Nilüfer Kent Tiyatrosu, Özel Ayşecik Anaokulu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Sanat Fabrikası, TEMA Ayvalık, Zeytin Çekirdekleri.

Kültür için Alan’ın değerli desteğiyle.

Kültür için Alan, görsel sanatlar ve gösteri sanatları alanındaki kültürel projelere ortam, mekân ve kaynak sağlamanın yanı sıra, yerel kurumlar ve sanat alanında üretim yapan profesyonellere farklı eğitim ve gelişim olanakları sunuyor. Kültür için Alan, proje bölgelerindeki yerel kültürel ortamı ve sivil toplumu desteklemek amacıyla, ulusal ve uluslararası ağlar içinde sürdürülebilir yapılar oluşturmak için çaba gösteren girişimleri üretime ve işbirliğine teşvik ediyor Goethe-Institut, Hollanda Büyükelçiliği, İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi’nin öncülüğünde başlatılan proje, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Anadolu Kültür’ün işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku