Prof.Dr. Tülin Sağlam Uluslararası Assitej Onur Üyeliğine Seçildi!

editor

Akademisyen, yazar, yönetmen, Assitej Türkiye eski Yönetim Kurulu Başkanı, dergimiz yazarı ve Yayın Kurulu Üyemiz Prof.Dr. Tülin Sağlam dün yapılan Uluslararası Assitej Kongresi’nde tüm dünyadan delegelerin desteğiyle Uluslararası Assitej Onur Üyeliği’ne seçildi.

Prof.Dr. Tülin Sağlam’ın Uluslararası Assitej Onur Üyeliği’ne seçilmesi Assitej Türkiye Merkezi tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Assitej Türkiye’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Geçmiş dönem yönetim kurulu başkanlarımızdan çok sevgili Prof. Dr. Tülin Özgündoğdu Sağlam hocamız Uluslararası Assitej Kongresi’nde tüm dünyadan delegelerin desteğiyle onur üyesi seçilmiştir. Hocamızı kutluyoruz, bizleri en iyi şekilde temsil ettiğinden dolayı da kendisiyle gurur duyuyoruz!”

Tiyatro… Tiyatro…. Dergisi olarak, sevgili hocamız Prof.Dr. Tülin Sağlam’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Prof.Dr. Tülin Sağlam Kimdir?

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayıp 2017 yılına kadar aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.  

Doktora tezi için Manchester Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde eğitimde drama konusunda çalışmış (1992-94) ve ardından tezini dramanın ritüel nitelikli oyunlarda kullanım olanakları üzerine yapmıştır. Tiyatro tarihi ve teorisi, eleştiri, çocuk tiyatrosu, eğitimde drama ve tiyatro antropolojisi konularında araştırmalarına devam eden Sağlam, Assitej (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Türkiye Merkezi, KUKSADER ve Öğrenme meraklıları kooperatifi üyesidir.

Alana ilişkin yazdığı, çevirdiği ve katkıda bulunduğu çeşitli makalelerin ve kitapların yanı sıra Kendi Oyununu Kendin Yap ve Liseler İçin Drama adlı kitapları bulunmaktadır. Meraklısına Drama Atölyeleri kitabının yazarlarından biridir.

Halen farklı özel  tiyatro ve eğitim kurumlarında tiyatro ve eğitimde drama eğitimlerine, oyun yönetmeye devam etmekte ve özellikle “Dramatik An”ın öğrenme ve öğretme olanakları meselesini tiyatro ve ritüellerle ilişkisi içinde irdelediği çalışmalar yapmaktadır.

Şimdiye kadar yönettiği oyunlar: Sen Gara Değilsin, Eşek Arıları, Bir Evladın Terbiye Hadisesi, Üç Kuruşluk Opera, Bukalemunlar, Dünyadaki En Güzel Şey (Ç.O.), Dünyanın En Küçük Hikayesi (Ç.O.) ve  Bahçe (Ç.O.)

1990 yılından başlayarak Asitej Türkiye Merkezinde sekreter ve başkan olarak çalışmış. Halen üye olarak çalışmalarına devam etmektedir.

1995’te Uluslararası Assitej ile bağlantıları çalışmalarına başlamış.

2002 yılında Uluslararası Assitej Yönetim Kurulu’nda danışman olarak bir dönem, yönetim kurulu üyesi olarak da bir dönem olmak üzere 6 yıl çalışmıştır.

2006 yılında uluslararası Assitej bünyesinde çalışmalarına başlayan ITYARN (Uluslararası Genç Seyirciler İçin Tiyatro Araştırma Ağı) kurucu üyesidir ve o zamandan bu yana yönetim kurulu üyeliği devam etmektedir.

Bu süreçte uluslararası bir çok etkinliğin gerçekleştirilmesinde görev almış, özellikle ITYARN bünyesindeki konferans, kitap yazımı gibi araştırma konularında aktif rol üstlenmiştir.

2018 yılından bu yana Tiyatro… Tiyatro… Dergisi yayın kurulu üyesi ve yazarıdır.

Bölüm başkanı olarak çalışmakta olduğu Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden Şubat 2017’de 686 No’lu KHK ile ihraç edilmiştir.

 

 

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku