Kumbaracı50’nin 9-19 Mart haftası programı açıklandı. Program şöyle:
Sahne Makinisti
ondokuzotuz hibrid
9 MART 20.30
Kumbaracı50
*ücretsiz
Dekoru, ışığı, sahnesi, temizliği.
Seyircisi, oyuncusu, provası, kedisi… Bu gerçek bir ekip işi.
Ve günlerden bir gün kapı kapanmış, kilitlenmiş, her nasılsa içeride unutulmuş ekipten biri.
ondokuzotuz / hibrid ekibinin oyunu seyirciyle buluşuyor
Rezervasyon gereklidir: gise@kumbaraci50.com
Yöneten: İsmail Sağır
Yazan-Derleyen: Ebru Akkan, Esra Kudde
Alıntılanan Eserler: B. Ak / Tek Kişilik Şehir; S. Beckett / Godot’yu Beklerken; G. Boralıoğlu / Mars’ta Hayat, Otuz Yedi İki (Hepsi Hikaye); M. de Cervantes / Don Quijote; A. Çehov / Kuğunun Şarkısı, Vişne Bahçesi; F. M. Dostoyevski / Yeraltından Notlar; B. Friel / Ver Elini Yeni Dünya; J. W. von Goethe / Faust; N. V. Gogol / Bir Delinin Hatıra Defteri, Burun, Palto; R. Nash / Yağmurcu; E. Rostand / Cyrano de Bergerac; W. Shakespeare / Hamlet, Kral Lear, Macbeth; P. Süskind / Güvercin; V. Thorsdottir / Bildiğiniz Şeyler
“Senin hatan. Uçursaydın şarkılarını. Kim dedi sana, kalbinde zapt et, diye.”
İşgal altındaki İstanbul’da, bir zamanların şöhretli şairesi Şehvar Hanım’ın yalnız hayatı, bir ziyaretle değişir. Eski hizmetçisi Sabriye onu yoklamaya gelmiştir, üstelik yanında anılar, hikayeler, insanlar, şiirler, şarkılar, en çok da şarkılar vardır.”
William Shakespeare’in; aşkla, sihirle, doğayla, insanla ve perilerle dolu komedisi “Yaz Gecesi Rüyası”, Can Doğan’ın çevirisiyle ve bir Kumbaracı50 uyarlamasıyla seyirciyle buluşuyor.
Aşkı gördüğü yerde aklı karışan gecelerin perisi Puck, “o” yaz gecesi dönümünde sebep olduğu her şeyi tekrar tekrar anlatmaya mecburdur. İbretlik nefis bir masal belki, ya da kocaman şahane bir yalan, hatta belki de ayarı bozuk müthiş bir rüya… Kim bilir? Cupid’in yayını alıp kaçan bir periden her şey beklenir. Siz istediğiniz yerden dinleyin, yeter ki aşkın peşinden gidiverin.
Yazan: W. Shakespeare
Çeviren: Can Doğan
Uyarlama: Gülhan Kadim ve İsmail Sağır
Yöneten: İsmail Sağır
Oynayanlar: Burcu Özhızalan, Ceyda Akel, Gizem Akdoğan, Gülhan Kadim, Sercan Gülbahar, Tuğra Can Bıçak, Yeşim Sarı
Oyun, bir çağrı merkezinde geçiyor. “Hatırlatma Merkezi”nin şikâyet bölümünde, biri uzun zamandır çalışan, diğeri yeni işe başlayan iki kişinin gece vardiyası sırasında, çağrı sisteminde işler karışır. Buldukları çözümler ve cevaplar; gerilim ve mizahın iç içe geçtiği yüksek tempolu bir gece sonunda, onları çarpıcı bir gerçeğe ulaştırır.
Yazan: Yiğit Sertdemir
Yöneten: Y. Ömer Erzurumlu
Oynayanlar: Gülhan Kadim, Yiğit Sertdemir
Şair, silahşör ve aşık. Tiyatro tarihinin unutulmaz karakterlerinden Cyrano de Bergerac uzun bir aradan sonra yeniden sahnede.
Çöken imparatorluklar ve kapitalizmin ilk ayak seslerinin duyulduğu zamanlarda yazılıp; erdeme, iyiliğe, aşka, dostluğa dair ne varsa hatırlatan bu oyun bizi bugün çok heyecanlandırıyor. İnsan ruhunun gölgede kalan yanlarını müthiş edebi gücü, görkemli sahneleriyle ortaya döken Cyrano hepimize şifa olsun.
Cyrano de Bergerac’ın gerçekçi, bir o kadar da büyülü dünyası; Kumbaracı50 tarafından bir kabarenin danslı, müzikli dünyasında Cyrano’nun sivri diline, mizahına, ruhuna yaraşır şekilde arz-ı endam edecek.
Sizi melankolinin ironi ile el ele tutuştuğu, hem hüzünlü, hem kahkahalı bir seyre davet ediyoruz.
Gaye Boralıoğlu’nun; “Mübarek Kadınlar” ve “Hepsi Hikaye” öykü kitaplarından 4 hikayeyi İsmail Sağır oyunlaştırdı. Her gün; Sirkeci garından trene binen “Mi Hatice”nin hikayesini anlatmaya başlayan üç anlatıcı, Hatice’nin hikayesiyle iç içe geçen 3 farklı kadının daha hikayesini aktarır. Hikayelerin hepsi Menekşe istasyonunda son bulur.
Yazan: Gaye Boralıoğlu
Uyarlayan ve Yöneten: İsmail Sağır
Oynayanlar: Ayşegül Uraz, Gülhan Kadim, Sinem Öcalır
Oğuz Atay’ın “Korkuyu Beklerken” adlı eserindeki “Demiryolu Hikayecileri”, “Unutulan” ve “Beyaz Mantolu Adam” hikayelerini, Yiğit Sertdemir sahneye uyarladı ve yönetti. Terk edilmiş bir demiryolu istasyonunda, seyyar hikaye satıcılığı yapan üç kişinin hikayesini; geriye kalan son kişi seyirciye aktarıyor. Unutulan ve Beyaz Mantolu adam hikayeleri ise, kalan son kişinin hikayesine eşlik ediyor.
Oğuz Atay’ın; edebi zekası ve ironik dili aracılığıyla okuyucusu ile kurduğu yalın ilişkiyi; sahne üzerinde koruyarak, aynı izlekle hikayeleri seyirciyle paylaşacağımız bir yolculuğa çıkıyoruz.
Yazan: Oğuz Atay
Uyarlayan ve Yöneten: Yiğit Sertdemir
Oynayan: Yiğit Sertdemir
Bu yaşananlar gerçek mi, uydurma mı, yoksa sanrı mı şimdilik biz de bilmiyoruz. Önemi var mı, onu da bilmiyoruz. Hikâye söylemek istediğini söylüyor; biz de hikâyenin bıraktığı yerden sözü devralıyoruz.
Yazan: Aslı Erdoğan
Proje Tasarımı: Başak Özdoğan
Işık Tasarımı: Kemal Yiğitcan
Afiş Tasarımı: Gülay Yiğitcan