“İZ” ALMANYA YOLCUSU!

editor
781 Okunma

GalataPerform’un, Yeni Metin Yeni Tiyatro Yazarlık Atölyesi kapsamında sahnelenen, Sami Özbudak’ın çok sayıda ödüle layık görülen oyunu “İz” Almanya yolcusu! 18. Afife Jale Ödül Töreni’nde “Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü”, “Tiyatro Tiyatro Dergisi 2013 Ödülleri”nde “Yılın Oyun Yazarı” ödülü ve 2011 Heidelberg Stückemarkt Festivali’nde “Avrupa’nın En İyi Genç Yazarı” ödülünü Sami Özbudak’a kazandıran “İz”; Almanya’nın Wiesbaden kentinde düzenlenen Avrupa’dan Yeni Oyunlar  Bienali – New Plays From Europe”nde sahnelenecek. Türkiye’den davet edilen tek oyun olan “İz”; 25 ve 26 Haziran 2014 tarihlerinde Wiesbaden Devlet Tiyatrosu’nda çağdaş tiyatronun en büyük ve en önemli festivalinde tiyatro severlerle buluşuyor!

1992 yılından itibaren Avrupa’da gerçekleştirilen ve çağdaş oyunları kendi dillerinde ağırlayan Avrupa’dan Yeni Oyunlar  Bienali – New Plays From Europe, bu yıl birçok ülkeden çeşitli oyunları Almanya’nın Wiesbaden ve Frankfurt kentlerinde tiyatro severlerle buluşturuyor. Türkiye’den sadece “İz”i ağırlayan festivalin bu yılki teması ise “Başkaldıran Tiyatro – Rebellious Theatre”.

Avrupa’nın en önemli oyun yazarlığı odaklı festivali olarak kabul edilen Avrupa’dan Yeni Oyunlar  Bienalinin sanat yönetmenleri Dr. Manfred Beilharz, Tankred Dorst, Ursula Ehler, Ann-Marie Arioli ve Peter Michalzik, Avrupa’daki tüm ülkeleri ziyaret ederek, çeşitli oyunları izliyorlar ve değerlendirme sürecinin ardından seçilen oyunları festivale davet ediyorlar. Avrupa’daki 41 ülkeden yeni fikirleri, yaratıları, keşifleri, yazarları ve oyunları bir araya getirerek oyunları geniş kitlelerin izlemesine fırsat sunan festivalin bu yıl Türkiye’den tek konuğu ise Sami Özbudak’ın yazdığı ve Yeşim Özsoy Gülan’ın yönettiği “İz”. Okan Urun, Burak Safa Çalış, Batur Belirdi, Bertan Dirikolu, Yeşim Özsoy Gülan, Ceren Demirel ve Görkem Doğan’ın rol aldığı “İz”; 25 – 26 Haziran 2014 tarihlerinde Wiesbaden Devlet Tiyatrosu’nda tiyatro severlerle buluşuyor.

“İZ”
Büyük bir değişim geçirmekte olan Tarlabaşı’nda, son 60 yılda orada yaşayan ve dönem dönem oradan ayrılan, yeni gelen, el değiştiren ev sahiplerini ve Tarlabaşı’nın dokusunu günümüze taşıyarak, seyirciyi kültürlerarası yolculuğa çıkarıyor.

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku