CihangirAkademiLAB: “Hikayeciler” Başlıklı Projesini Başlatıyor

editor
1,4K Okunma

Kasım 2016’da Cihangir Güzelleştirme Derneği’nin Cihangir’deki mekânında açılan Cihangir Akademi, tiyatro ve performans alanında seminer, söyleşi, gösteri ve atölyeler organize ediyor. Etkinliklerinden elde ettiği gelirle, mekânın ve Derneğin masraflarını karşılayan proje, zaman içinde Şule Ateş’in küratörlüğünde laboratuvar çalışmalarının yapıldığı ve sonuçlarının paylaşıldığı bir üretim ve gösterim alanı olmayı hedefliyor.

Bu hedefe yönelik ilk laboratuvar projesini, CihangirAkademiLAB: Hikayeciler başlığı ile Şubat ayı sonunda başlatmaya hazırlanıyor. Hikâyeciler, hikâye anlatıcılığı ile gösteri sanatları arasındaki ilişkiye ve ‘’oyuncu – anlatıcı’’nın günümüzdeki varoluşuna odaklanan bir proje. Uygulama ve üretimi merkeze alıyor. 10 eğitmenle, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yürütülecek çalışmalar sonunda ortaya çıkacak anlatıları, Haziran ayındaki prova süreci sonunda, Cihangir Akademi’de sergilemeyi amaçlıyor.

Ezel Akay, Nazlı Çevik Azazi, Tiyatro BeReZe (Erkan Uyanıksoy, Elif Temuçin, Firuze Engin) Güray Dinçol, Ayşe Senem Donatan, Özlem Hemiş, Abidin Parıltı, Zerrin Yanıkkaya’nın yürütücülüğünde, uygulamalı ve kuramsal atölyelerden oluşan eğitim programı, anlatı sanatına ilişkin geniş bir çerçevede bilgi aktarmayı hedefliyor. Şubat sonu başlayıp, Haziran’da sona erecek bu 4 aylık program, grup çalışmalarının yanı sıra, katılımcı / oyuncularla bire bir çalışmayı ve ‘reji’ sürecini de içeriyor.

Sanat yönetmenliğini Şule Ateş’in yaptığı projenin eğitim aşaması tamamlandığında, prova süreci başlayacak ve hazırlanan ‘anlatı performansları’, Cihangir Akademi’nin #anlatı programı kapsamında, Çarşamba akşamları sergilenecek. Ardından bu performansların, Haziran ayında, Cihangir’de kamusal alanda gerçekleştirilecek Hikâyeciler Festivali’nde yer almaları hedefleniyor.

Öte yandan, Cihangir Akademi, Aralık ayından bu yana, #Anlatı programı kapsamında Çarşamba akşamları, hikâye ve masal anlatıları ile seyirciyi buluşturmaya devam ediyor. Program kapsamında,  7 Şubat Çarşamba akşamı 20.oo de Nazlı Çevik Azazi’nin ‘Yoktan Varolan Masallar’ isimli masal anlatısı izlenebilir.

Ayrıca, yine #anlatı programı kapsamında Şule Ateş’in, Mine Söğüt’ün hikâyelerinden uyarladığı, Furkan Ak, Tuğba Özkul ve Gizem Sayacan’ın rol adığı ‘KOLTUK’ isimli gösteri de Mart ayında Cihangir Akademi’de sergilenmeye başlıyor.

Detaylı Bilgi: http://cihangirakademi.com/etkinlikler/cihangirakademilab-hikayeciler/

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku