Cihangir Atölye Sahnesi’nin Şubat 2024 Programı Açıklandı

editor
1,3K Okunma

Cihangir Atölye Sahnesi, kurulduğu yıldan bu yana her sezon birçok oyunu seyirciyle buluşturuyor. Yeni sezona da altı oyunla giren Cihangir Atölye Sahnesi, bu yıl Muhammet Uzuner’in yönettiği Ayak Bacak Fabrikası ile Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü ve aynı oyunla Ela Güldüren ise “Genç Yetenek Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. Ayak Bacak Fabrikası şubat ayında da sahnede olmaya devam edecek. 

Cihangir Atölye Sahnesi yalnızca kendi oyunlarını değil aynı zamanda konuk ekipleri de ağırlıyor. Sahnede, geçtiğimiz sezon prömiyer yapan tiyatroların yanı sıra ilk kez seyirciyle buluşacak olan oyunlar da yer alıyor. Cihangir Atölye Sahnesi’nin oyun programına ve oyunlar hakkındaki detaylı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 

Detaylı program linki: https://www.cihangiratolyesahnesi.com/

 

CAS’ın şubat ayında sahnede olacak oyunları ise şu şekilde:

ÖDENMEYECEK, ÖDEMİYORUZ!

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İtalyan yazar Dario Fo’nun yazdığı oyun, İtalya’nın yoksul işçi kesimine ait kadınların bir süpermarketi yağmalamasıyla gelişen komik olaylardan yola çıkarak bir ekonomik sistem eleştirisi sunuyor.

​Oyun, İtalya varoşlarında yaşam mücadelesi veren insanların sisteme karşı verdikleri mücadelede karşılaştıkları zorlukları komik bir dille anlatıyor. Sürekli artan hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan kadınlar zamlara karşı hep birlikte eski fiyatlardan alışveriş yapmaya karar verirler ve bir süpermarketteki mallara el koyarlar. 

Arzu Gamze Kılınç’ın sahneye koyduğu oyun 16-17 Şubat 20.30’da CAS’ta. 

Oyuncular: Alper İrvan, Berfin Karatay, Kıvanç Kılınç, Serpil Göral, Osman Onur Can.

İKİ EFENDİNİN UŞAĞI ALATURKA

İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin yüzyıllardır dünya çapında büyük ilgi gören klasik komedyası, Kıvanç Kılınç’ın 19. yüzyıl İstanbul’una uyarlaması ve Muhammet Uzuner’in orta oyunu ve Commedia dell’Arte sentezi rejisi ile “Alaturka” bir komedi olarak sahneleniyor.

Oyunda zengin sevgililerin aşk hayatlarının karşısında, güç yaşam koşulları içinde geçinmek zorunda olan bir uşağın, iki efendiye birden uşaklık etmeye çalışırken yarattığı karışıklıklar türlü komik olaylara yol açar.


İki Efendinin Uşağı Alaturka 25 Şubat 19.00’da CAS’ta.

Oyuncular: Alper İrvan, Ayça Öztürk, Berfin Karatay, Canberk Dikmen, Can Seçki, Erdi Öztürk, Gözde Yıldız, Yusuf Kısa.

NEREDEYSE EŞİTTİR

“Ekonomi çok sıkıcı değil mi? Karmaşık finansal terimlerle dolu.
Neden sizce? Finansal sistem kasten karmaşık.
Gözümüz kasten korkutuldu. Belki bir şeyi görmemizi istemiyorlardır.”

İsveçli yazar Jonas Hassen Khemiri’nin yazdığı, Hasret Güneş’in çevirdiği ve Serpil Göral’ın yönettiği oyun ‘değer’ kavramını para sistemi üzerinden irdeliyor.
Sıradan ve biricik arzularımızla parasal sistemde eşit, özgür, iyi, haklı ve değerli olmamız mümkün mü? Enflasyon hepimizi fakirlikte bari eşitler mi?

‘Neredeyse Eşittir’ parasal sistemin yarattığı biz sıradan insanların arasındaki, aslında matematiksel olarak hep muhtemel olan ancak asla gerçekleşmeyecek eşitliği anlatıyor.

Seyirci aynı zamanda bir deneye davetli: Bu oyunu beğenmezseniz para iadesi alabilirsiniz.

Oyun, 24 Şubat 20.30’da CAS’ta.

Oyuncular: Dorukhan Kenger, Ela Güldüren, Kerem Aktı, Mithat Seçinti, Nihal Parlak, Özge Doğan, Seren Köken, Serhat Güney, Yusuf Kısa.

AYAK-BACAK FABRİKASI

Sermet Çağan’ın Ayak-Bacak Fabrikası oyunu derebeyleri, politikacılar ve yargıçlar gibi yönetici güçlerin çıkarlarını her koşulda korumak için halkı nasıl sömürdüğünü anlatır.

Bu sistem içinde var oldukça aynı döngünün tekrar ederek halkın her zaman ezilen ve sömürülen olmaktan kurtulamayacağına işaret eden oyun, 1960 sonrası ortaya çıkan toplumcu gerçekçi tiyatro üslubunun ilk örneklerinden biridir.

Muhammet Uzuner’in rejisiyle sahneye konan oyun, 10 Şubat 20.30’da CAS’ta.

Oyuncular: Barış Kaan Güven, Boran Özsaygı, Ela Güldüren, Kerem Aktı, Mithat Seçinti, Nihal Parlak, Özge Doğan, Seren Köken, Serhat Güney, Yusuf Kısa.

YUVARLAK KAFALILAR VE SİVRİ KAFALILAR

Bertolt Brecht’in 1938 yılında yazdığı Yuvarlak Kafalılar ve Sivri Kafalılar (Ya Da Devlet İle Servet Birleşmeyi Sever) oyunu, ekonomik kriz ile karşı karşıya kalan devletin büyük sermaye sahipleriyle iş birliği yaparak ırkçılık gündemiyle maraba ayaklanmasını bastırmak için neler yapabildiğini gösteriyor. Brecht “her şeyi zengin ile yoksul arasındaki farkın belirlediğini kanıtlamak için yazdığı” bu oyunda, asıl sorunun ırklar, kültürler veya bunlara benzer unsurlar değil zenginlik ve yoksulluk farkı olduğunu söyler bize. Asıl sorun sınıf farklılığıdır.

Arzu Gamze Kılınç’ın yönettiği oyun kasım ayından beri bu sezonun yeni oyunu olarak Cihangir Atölye Sahnesi’nde. Yuvarlak Kafalılar ve Sivri Kafalılar, 11 Şubat 19.00’da CAS’ta sahnede olacak.

Oyuncular: Barış Can Güler, Barış Kaan Güven, Can Seçki, Canberk Dikmen, Çadaş Ali Çakır, Ekin Bora Boran, Gözde Dalan, İsmail Keskin, Merve Güler, Murat Aytekin, Ogün Birinci, Onur Çolak, Osman Onur Can, Saadet Lokumcu, Selda Uyan. 

FİLLER VE KARINCALAR

Yaşar Kemal’in Filler Sultanı ve Kırmızı Sakallı Topal Karınca adlı romanından Arzu Gamze Kılınç’ın sahneye uyarladığı ve yönettiği oyun, bir sömürü öyküsü anlatır.
Gücüne ve heybetine güvenerek karıncalara savaş açan Filler Sultanı -her iktidarda olduğu gibi- ülkeyi yarattığı baskı ve korku ile yönetir, karıncalara zulmederken karıncalar bir yandan hayatta kalabilmek için Sultan’a çalışır bir yandan birlik olup filleri yenmenin bir yolunu ararlar.

Oyun, 18 Şubat 19.00’da CAS’ta.

Oyuncular: Derya Özsoy, Dilek Duru, Ekrem Kelebek, Engin Barışan, Ezgi Çınar, Gönenç Öztopal, İsmail Keskin, Murat Mızrak, Nihal Parlak, Seren Köken, Zehra Bağdır.

Biletler sezon boyunca www.tiyatrolar.com üzerinden satışta olacak.
Şubat ayında Cihangir Atölye Sahnesi’nde olacak konuk oyunlar ise şöyle:

TİYATRO İN – Mikado’nun Çöpleri (6 ŞUBAT SALI 20.30),

ANTİ TİYATRO – Kozalar (7 ŞUBAT ÇARŞAMBA 20.30),

RAMPA TİYATRO – Sisler Bulvarı’nda Attila İlhan (8 ŞUBAT PERŞEMBE 20.30),

NİHAYET TİYATRO – Kuş (9 ŞUBAT CUMA 20.30), 

CİNEMATRO – Marilyn’i Arıyorum (12 ŞUBAT PAZARTESİ 20.30, 19 ŞUBAT PAZARTESİ 20.30 ve 29 ŞUBAT PERŞEMBE 20.30),

REKA KOLEKTİF – Aşalım Bunları (13 ŞUBAT SALI 20.30),

RAMPA TİYATRO – Ben Orhan Kemal (20 ŞUBAT SALI 20.30),

TİYATRO WATT – Sıradan Karşılaşmalar (21 ŞUBAT ÇARŞAMBA 20.30),

SANATOGRAFİ – İki Davetli (22 ŞUBAT PERŞEMBE 20.30),

ECHOES SAHNE – Parrhesia 2 (26 ŞUBAT PAZARTESİ 20.30),

TİYATRO ODEON – Karanlıkta Kadınlar Sarı Görünür (27 ŞUBAT SALI 20.30)

Ayrıntılı bilgi için iletişim adresleri:
Tel: 0532 234 27 81

www.cihangiratolyesahnesi.com 

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku