Bursa’da Festival Coşkusu Başladı…

editor

Bu sene dördüncüsünün düzenlendiği ‘Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’, Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.

Törene, başta Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı tiyatro topluluğu ve vatandaşlar katıldı.

Akşam saatlerinde, Ahmet Vefik Paşa Sahnesinde Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Ömer Naci Topcu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Övünç ve Devlet Tiyatroları Başrejisörü Ahmet Sinan Pekinton sırasıyla açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Topcu, Anadolu ve Balkan halklarının bu topraklarda gönül dostu olduğunu, yüzyılların yaşanmışlığının, birlikte var olma tutkusu ile yoğrulduğunu ifade ederek; “komşularımız, dostlarımız, akrabalarımız ile birlikte barış kuşlarımızı bir kez daha ulu şehir Bursa’dan havalandırıyoruz” dedi.

Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve festivale katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Övünç, sanatseverleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına selamladığını belirterek; “Balkan ülkelerinin sanatta kalkınmasına büyük katkılar sağlayan topluluklarının yanında, ülkemizin tanınmış tiyatro gruplarının da sahne alacağı festivalin sanatseverlere yeni ufuklar açacağına inanıyorum” dedi.

Devlet Tiyatroları Başrejisörü Ahmet Sinan Pekinton ise bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’nin Balkan tiyatro gruplarının en seçkin örneklerini Bursalı tiyatro severlerle buluşturmayı amaçladığını söyledi.

Festivalin; Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya, Makedonya ve Kosova’nın katılımıyla gerçekleştiğini vurgulayan Pekinton şöyle konuştu; “Bursa’dan köklü ve ortak bir tarihe sahip olduğumuz Balkanlara tiyatro vesilesiyle ama esasen gönül diliyle bir köprü kuruyoruz. Tiyatronun büyülü, mesafe tanımayan evrensel dili, bir süredir ayrı kalmış coğrafyaları kendi efsunlu dünyasında yeniden bir araya getiriyor.”

Açılış konuşmalarının ardından festival Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Gayri Resmi Hürrem’ oyunu ile perdelerini açtı.

16 gün boyunca sürecek festivale Türkiye, Arnavutluk, Makedonya, Romanya, Kosova ve Bulgaristan’dan tiyatro grupları katılıyor.

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku