Anti Tiyatro, “Kozalar” ve “Anahtar Deliğinden Gişeye Bakan Üç Kişi Ve Sonat” oyunlarıyla Adana turnesine çıkıyor. “Anahtar Deliğinden Gişeye Bakan Üç Kişi Ve Sonat” 11 Ocak saat 20:30, “Kozalar” ise 12 Ocak saat 20:30’da Adana Kaktüs Sanat Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.
Biletler www.tiyatrolar.com.tr adresinden temin edilebilir.
Kozalar
1971 muhtırası sonrası toplumsal olayları konu alan metni yönetmen Ömer ivedi’nin güncel yorumu ile 1971 muhtırası, 12 Eylül darbesi, 90’ların faili meçhul cinayetleri, Susurluk kazası, 2001 ekonomik krizi ve Gezi olayları tarihlerine taşıyarak ülkenin son 50 yıllık siyaset tarihine ışık tutuyor.
Bir ülkede 50 yıldır hiçbir şey değişmez mi?
Suya sabuna dokunmayan, bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı ile yetişmiş, sokaktaki her türlü haykırışa, serzenişe, hak mücadelesine, adaletsizliğe, liyakatsizliğe, toplumsal her türlü olaya kulak tıkayan, görmezden gelen, umursamayan, korkan üç küçük burjuva agorafobik kadının 50 yıllık yaşam öyküsü…
Kendi kozalarının dünyanın en güvenilir yeri olduğuna inandırılan ipek böceklerinin, kelebek olup uçup özgürleşeceği yerde ,kozalarında kalıp eylemsizliğin, çürümenin, yozlaşmanın, tepkisizliğin, anlamsızlığının hikayesi.
1971 yılındaki toplumsal olayların gerçekleştiği sıralarda bir evin içindeki 3 kadının yaşananlara verdiği tepkilerini [TEPKİSİZLİĞİNİ] konu alan oyun, Anti Tiyatro yorumuyla 1971 muhtırası, 1980 darbesi, 1990’ların faili meçhul cinayetleri, Susurluk olayı, 2001 ekonomik krizi, 2013 Gezi parkı olayları ve günümüzdeki toplumsal olayları ele alarak metni zaman sıçramalarıyla ülke tarihinin son 50 yılına ışık tutarak hafıza tazeletiyor.
Oyunun Künyesi:
Yazan: Adalet Ağaoğlu
Yöneten: Ömer İvedi
Oynayanlar: Bahar Karaoğlu/Linda Çandır/Gökçe Burcu Zümrüt
Dekor-Kostüm:Eda İvedi/Songül Otacı
Işık: Barış Akkoyun
Müzik: Dinçer Öztürk
Hareket Düzeni: Ozan Fakıoğlu
Fotoğraf: Turan Kaya/ İlker Yiğen
Afiş Tasarım: Onur Otacı
Asistan:Teoman Akdeniz
Anahtar Deliğinden Gişeye Bakan Üç Kişi Ve Sonat
Bitmeyen savaşların, varolabilme mücadelesinin, yaşam ve ölüm kavramının, kaygıların, hiçliğin, umarsızlaştırılmanın, bürokrasinin ve doyumsuz politik hırsların, otoriter-totaliter bir distopyanın insanlar üzerine bıraktığı ruhsal ve fiziksel etkileri ile kimliksizleştirilmiş, yalnızlaştırılmış, iletişimsizleştirilmiş, saçma, yaşam ve birbirleriyle uyumsuz, dış dünyaya ve kendine karşı duyarsızlaştırılmış bireylerin arasında uzun yıllardır devam eden nükleer tehditlerden, naylon muşambalarla sağ çıkılacağına inandırılmaya çalışılan 3 kişinin absürt komedisi.
1. ve 2. Dünya savaşlarına tanıklık etmiş Fransız şair, yazar, dil ustası Jean Tardieu’nün 3 kısa oyunundan hareket ile olası 3. Dünya savaşı senaryolarına bir bakış.
Oyunun Künyesi:
Yazan: Jean Tardieu
Uyarlayan ve Yöneten: Ömer İvedi
Oyuncular: Barış Akkoyun, Gökçe Burcu Zümrüt, Bahar Karaoğlu
Afiş ve Dekor: Mehmet Erbil
Işık: Muhammet Saki
Hareket Düzeni: Erdinç Anaz
Kostüm: Eda İvedi