São Luiz Teatro Municipal ile İstanbul Tiyatro Festivali’nin ortak yapımı olan “Köpeklerin İsyan Günü”; festivalde gerçekleştirdiği prömiyerin ardından Ekim’de Lizbon’da, Kasım ayından itibaren de İstanbul’da seyirci ile buluşacak.
“Köpeklerin İsyan Günü”; tiyatronun farklı alanlarında uzun yıllardır üretimde bulunan Ceren Ercan ve Mark Levitas’ın birlikte kurdukları Platform’un ilk oyunu. Ceren Ercan’ın yazdığı ve Mark Levitas’ın yönettiği oyunda Zuhal Gencer Erkaya, Kanbolat Görkem Arslan, Elif Ürse ve Sercan Gülbahar rol alıyor. Burcu Salihoğlu’nun yardımcı yönetmenliğini üstlendiği oyunun dekor ve ışık tasarımı Cem Yılmazer’e, hareket yönetimi Candaş Baş’a, ses tasarımı Ömer Sarıgedik’e, kostüm tasarımı ise Mehtap Yılmaz’a ait.
Oyun; Flaubert’in Madam Bovary isimli romanının günümüzde, Nişantaşı’nda geçen serbest bir uyarlaması. O sabah Nişantaşı’nda, köpek gezdiricisi olarak çalışan genç, bir kehanet fısıldar. Aynı sabah semtteki eski bir apartman dairesinde yaşayan yaşlı kadın, bakıcısı tarafından ölü bulunmuştur. Küçük lüksleri için hiç durmadan çalışıp, yıpranan evliliğiyle boğuşan Suzan’ın, annesinin ölümünden haberi yoktur. Köpekler semti saran kehanetin izini sürerken, geçmişin seçkinleriyle bugünün kazananları arasındaki çatışmaya ve her devrin kaybedenlerinin hikâyelerine uzanırız.
Avrupa’nın önemli tiyatro topluluklarını ağırlayan São Luiz Teatro Municipal’in programında ilk kez Türkiye’den bir tiyatro oyunu yer alacak. Oyun Lizbon’da 14-15-16 Ekim tarihlerinde üç temsil gerçekleştirecek. “Köpeklerin İsyan Günü” İstanbul’da 6 Kasım’dan itibaren Zorlu PSM Studio’da izlenebilir.
PLATFORM Kimdir ?
2015 yılının Aralık ayında oyuncu,yönetmen ve akademisyen Mark Levitas ve yazar, dramaturg Ceren Ercan tarafından sahne sanatları alanında çağdaş içerik ve biçimlere odaklanmak üzere kurulmuş bir tiyatro topluluğudur.
Öncelikli hedefi Türkiyeli yazarların güncel oyun metinlerini özgün reji önermeleri ile sahneye aktarmaktır.
PLATFORM , Türkiye ve yurtdışından, farklı yazar ve yönetmenlerle geliştireceği işbirlikleri ile tiyatroda ortak üretim kavramını her projede yeniden deneyimlemeyi amaçlamaktadır.