Haftanın Sansür Gündemi ( 25 Temmuz – 1 Ağustos 2022)

editor
Susma 24 tarafından yayımlanan “Haftanın Sansür Gündemi”ni okurlarımızla paylaşıyoruz:

Ticaret Bakanlığı’ndan H&M’e reklam durdurma cezası, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Pervin Çakar konserine salon vermemesi ve RTÜK’ün LGBTİQA+ karakter içeren Netflix animasyonuna inceleme başlatması… 25 Temmuz – 1 Ağustos 2022 haftası sansür gündemini sizler için derledik.

Ceylan Yayınları’nın iki kitabına toplatma kararı(26 Temmuz) İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü, Ceylan Yayınları’ndan çıkan Kadın Devrimi ve Suruç’ta Kalanların Dilinden Kobanê’ye Gitmek isimli kitapların toplatılmasına karar verdi.

BirGün’ün haberine erişim engeli(26 Temmuz) BirGün gazetesinde yayımlanan ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün’ün çocuklarının kamu kurumlarından ve belediyelerden ihale aldığına ilişkin haberlere erişim engeli getirildi.

8. Mersin Onur Haftası etkinlikleri yasaklandı(27 Temmuz) Mersin Valiliği, 8. Mersin Onur Haftası etkinliklerini 15 gün süreyle yasakladı.

ETHA’nın sitesine erişim yasağı(27 Temmuz) Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla Etkin Haber’in (ETHA) web sitesine bir haftada iki kez erişim engeli getirildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan H&M’e reklam durdurma cezası(28 Temmuz) Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, H&M firmasının “seçilmiş aile” reklamını durdurdu. Daha önce de gökkuşağı temalı ürünlere +18 sınırı getiren kurulun üyeleri arasında Barolar, Eczacılar ve Tabipler Birliği de var.

Mardin Artuklu Üniversitesi Pervin Çakar konserine salon vermedi(1 Ağustos) Kürt sanatçı Pervin Çakar, repertuvarında Kürtçe eserler olduğu için Mardin Artuklu Üniversitesi’nin kendisine konser salonu tahsis etmediğini söyledi.

RTÜK’ten LGBTİQA+ karakter içeren Netflix animasyonuna inceleme(1 Ağustos) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, LGBTİQA+ karakterlere yer verdiği için yayından kaldırılması istenen Jurassic World Kretase Kampı isimli Netflix dizisi hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Kaynak:https://susma24.com/haftanin-sansur-gundemi-130/

1

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku