Kumbaracı50’nin 2-5 Mart haftası programı açıklandı. Program şöyle:
Muamma
2 MART 20.30
Kadıköy Emek Tiyatrosu
*Turne
Gaye Boralıoğlu’nun; “Mübarek Kadınlar” ve “Hepsi Hikaye” öykü kitaplarından 4 hikayeyi İsmail Sağır oyunlaştırdı. Her gün; Sirkeci garından trene binen “Mi Hatice”nin hikayesini anlatmaya başlayan üç anlatıcı, Hatice’nin hikayesiyle iç içe geçen 3 farklı kadının daha hikayesini aktarır. Hikayelerin hepsi Menekşe istasyonunda son bulur.
Yazan: Gaye Boralıoğlu
Uyarlayan ve Yöneten: İsmail Sağır
Oynayanlar: Ayşegül Uraz, Gülhan Kadim, Sinem Öcalır
*2 Mart’ta Muamma oyunumuzla biz de Kadıköy Emek Tiyatrosunun Kadınlar Şenlikte Programında yer alıyoruz. Bir bilet kendime bir bilet kız kardeşime diyerek askıya bilet asabilirsiniz. Ayrıca Sulukule Gönüllüleri Derneğine verilmek üzere bir adet kişisel bakım ürünü getirerek dayanışmayı büyütebilirsiniz.
#PaylaşarakÇoğalıyoruz
biraz eksik Yaz Gecesi biraz fazla Rüyası
4, 5 ve 11 Mart 20.30
Kumbaracı50
William Shakespeare’in; aşkla, sihirle, doğayla, insanla ve perilerle dolu komedisi “Yaz Gecesi Rüyası”, Can Doğan’ın çevirisiyle ve bir Kumbaracı50 uyarlamasıyla seyirciyle buluşuyor.
Aşkı gördüğü yerde aklı karışan gecelerin perisi Puck, “o” yaz gecesi dönümünde sebep olduğu her şeyi tekrar tekrar anlatmaya mecburdur. İbretlik nefis bir masal belki, ya da kocaman şahane bir yalan, hatta belki de ayarı bozuk müthiş bir rüya… Kim bilir? Cupid’in yayını alıp kaçan bir periden her şey beklenir. Siz istediğiniz yerden dinleyin, yeter ki aşkın peşinden gidiverin.
Yazan: W. Shakespeare
Çeviren: Can Doğan
Uyarlama: Gülhan Kadim ve İsmail Sağır
Yöneten: İsmail Sağır
Oynayanlar: Burcu Özhızalan, Ceyda Akel, Gizem Akdoğan, Gülhan Kadim, Sercan Gülbahar, Tuğra Can Bıçak, Yeşim Sarı
Sahne Makinisti
ondokuzotuz hibrid
9 Mart 20.30
Kumbaracı50
*ücretsiz
Dekoru, ışığı, sahnesi, temizliği.
Seyircisi, oyuncusu, provası, kedisi… Bu gerçek bir ekip işi.
Ve günlerden bir gün kapı kapanmış, kilitlenmiş, her nasılsa içeride unutulmuş ekipten biri.
Sonrası beyin sisi.
Ne hayat ama! “Düpedüz aydan düşmüşler”… Mutlusu, mutsuzu, akıllısı, delisi, huysuzu, orta zekalısı, oyunlusu oyunsuzu, bir türlü çıkamamışlar kuyudan…
İyi ki o dipsiz kuyu var, iyi ki o kuyuda kalmışlar… İyi ki ip yok… Aşağı iner inmez, “yaşasın özgürlük!” Yoksa oyunlu kuyuda oyunsuz hayat: Necefli maşrapa!
Acaba neden? Oyunlar, tiratlar, tartışmalar…
Sesler, renkler, hatıralar…
Ya düşle gerçeğin sınırları kuzey ışıkları misali birbirine karışırsa…
Müşerref Abla, Beckett, Shakespeare, Çehov, Gogol, Behiç Ak, Gaye Boralıoğlu, Rostand, Dostoyevski, küçük Jüliet ve daha niceleri aynı sahnede buluşursa…
Bu durumda bir yolunu bulup hayata karışmak için dışarı mı çıkmalı, yoksa kalıp beklemeli mi?
Ne dersiniz?
Rezervasyon gereklidir: gise@kumbaraci50.com
Yöneten: İsmail Sağır
Yazan-Derleyen: Ebru Akkan, Esra Kudde
Alıntılanan Eserler: B. Ak / Tek Kişilik Şehir; S. Beckett / Godot’yu Beklerken; G. Boralıoğlu / Mars’ta Hayat, Otuz Yedi İki (Hepsi Hikaye); M. de Cervantes / Don Quijote; A. Çehov / Kuğunun Şarkısı, Vişne Bahçesi; F. M. Dostoyevski / Yeraltından Notlar; B. Friel / Ver Elini Yeni Dünya; J. W. von Goethe / Faust; N. V. Gogol / Bir Delinin Hatıra Defteri, Burun, Palto; R. Nash / Yağmurcu; E. Rostand / Cyrano de Bergerac; W. Shakespeare / Hamlet, Kral Lear, Macbeth; P. Süskind / Güvercin; V. Thorsdottir / Bildiğiniz Şeyler
Kostüm-Işık- Dekor-Afiş: Ekip
Oynayanlar: Ebru Akkan, Esra Kudde, İklil Şanal
Nihayet Makamı
10 Mart 20.30
Kumbaracı50
“Senin hatan. Uçursaydın şarkılarını. Kim dedi sana, kalbinde zapt et, diye.”
İşgal altındaki İstanbul’da, bir zamanların şöhretli şairesi Şehvar Hanım’ın yalnız hayatı, bir ziyaretle değişir. Eski hizmetçisi Sabriye onu yoklamaya gelmiştir, üstelik yanında anılar, hikayeler, insanlar, şiirler, şarkılar, en çok da şarkılar vardır.”
Yazan ve Yöneten: Burçak Çöllü
Oynayanlar: Ayşegül Uraz, Gülhan Kadim
Hanende: Ayşegül Aykaç
Sazende: Burçak Çöllü
444
12 Mart 20.30
Kumbaracı50
Oyun, bir çağrı merkezinde geçiyor. “Hatırlatma Merkezi”nin şikâyet bölümünde, biri uzun zamandır çalışan, diğeri yeni işe başlayan iki kişinin gece vardiyası sırasında, çağrı sisteminde işler karışır. Buldukları çözümler ve cevaplar; gerilim ve mizahın iç içe geçtiği yüksek tempolu bir gece sonunda, onları çarpıcı bir gerçeğe ulaştırır.
Yazan: Yiğit Sertdemir
Yöneten: Y. Ömer Erzurumlu
Oynayanlar: Gülhan Kadim, Yiğit Sertdemir