Sanatçılardan Küba’ya Destek: “Dayanışma Ablukadan Güçlüdür!”

editor

Aralarında tiyatrocuların da bulunduğu sanatçılar, Küba’ya destek mesajları yayımladı.

Sanatçıların destek verdiği Dayanışma Meclisi’nin José Martí Küba Dostluk Derneği tarafından başlatılan Küba’yla dayanışma kampanyasıyla ilgili açıklama şöyle: 

Değerli Küba Dostları,

21 Kasım 2021 Pazar günü gerçekleştirdiğimiz basın toplantısı itibariyle başlattığımız “Dayanışma Ablukadan Güçlüdür” başlıklı Küba’yla dayanışma kampanyamız Küba dostlarının yoğun ilgisiyle devam ediyor. Türkiye’deki Küba dostları, tıpkı dünyanın her yerindeki Küba dostları gibi, ABD emperyalizminin Küba’ya 60 yıldan fazla süredir uyguladığı ablukanın derhal kaldırılması gerektiğini ve Küba’nın asla yalnız olmadığını bir kez daha ve güçlü bir şekilde göstermeye, “Küba yalnız değildir!” demeye devam ediyor.

– Geçtiğimiz günlerde birinci ayını tamamladığımız Küba’yla dayanışma kampanyamızda şimdiye dek 270 Küba dostu, toplamda 110 bin lira katkı sundu. Bunun dışında Türk Tabipleri Birliği ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi gönderdikleri ayni katkılarla Küba’yla dayanışmalarını gösterdiler.

– Dayanışma Meclisi dün yaptığı açıklamada “Emperyalizm yenilecek, Küba yaşayacak!” diyerek Türkiye’deki tüm emekçileri, insanlığın umudunu her daim diri tutmasını sağlayan Küba halkıyla dayanışmaya davet etti.

– Küba dostu sanatçı ve aydınlarımız da Küba’nın yanında olduklarını ve dayanışmanın ablukadan güçlü olduğunu bize gönderdikleri mesajlarla ilan ettiler, ABD ablukasının derhal kaldırılmasını talep ettiler:

Altan Erkekli: “Gönlümüzden o güzel duygularla göndereceğimiz her şeyin, oradan insanlık adına tüm dünyaya, belki de ülkemize, geri dönüşleri olacak.”

Levent Ülgen: “ABD’nin Küba’ya 60 yıldan fazla süredir uyguladığı insanlık suçu ablukaya karşı Küba’nın yanında olmalıyız, dayanışma ablukadan güçlüdür!

Ataol Behramoğlu: “Küba gençliğimizdir, Yaşlı yorgun dünyamızın gençliğidir. Gençliğimizi, dünyanın geleceğini savunalım. Dayanışma ablukadan güçlüdür!”

Füsun Demirel: “ABD’nin Küba’ya uyguladığı yaptırım ve ambargoyu bir şekilde delmek, onunla mücadele etmek ve Küba halkının yanında olduğumuzu göstermek için Küba’yla dayanışalım.”

Nejat Yavaşoğulları: Bizzat tanığı olduğu ablukanın boyutlarına dikkat çekiyor ve sizleri bu ablukayı kırmanın bir yolu olan Küba’yla dayanışma kampanyamıza davet ediyor!

“Dayanışma Ablukadan Güçlüdür” kampanyamız tüm hızıyla sürüyor. Siz de dayanışma kampanyamıza destek olmak için bağış hesabımıza katkınızı iletebilirsiniz:

Kampanya kapsamında tedarik edilip Küba’ya bağışlanacak malzemeler aşağıdaki gibidir: 

-23G x 1″ iğneli 1 ml.’lik enjektör,

– 23G x 1″ iğneli 2,5 ve 3 ml.’lik enjektör, 

– 22G x 1″ iğneli 2,5 ve 3 ml.’lik enjektör,

– N-95 maske,

– Foley Sonda,

– Tıbbi eldiven.

Resmi bağış hesabı bilgimiz:

Türkiye İş Bankası Meşrutiyet Şubesi

Jose Marti Küba Dostluk Derneği Genel Merkezi adına

IBAN: TR47 0006 4000 0014 2131 1477 98

Tüm Küba dostlarının; eşitlik ve özgürlükten yana herkesin desteğini bekliyoruz.

İnsanlık Küba’ya borçludur! Küba yalnız değildir!

José Martí Küba Dostluk Derneği Yönetim Kurulu

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku