Zeynep Özyağcılar’ın Yazıp Oynadığı “En Güzel Parçam”, 13 Kasım’da Prömiyer Yapıyor

editor

ZEYNEP ÖZYAĞCILAR, ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR OYUN İLE TİYATRO SEVERLERİN KARŞISINA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR!

“EN GÜZEL PARÇAM” ADLI OYUN, YAPAY ZEKANIN HAYATLARIMIZIN HER ALANINDA HÜKÜM SÜRDÜĞÜ GELECEKTEN SESLENİYOR BİZLERE…

ZEYNEP ÖZYAĞCILAR’ın, VESTEL’in katkılarıyla sahneye hazırladığı tek kişilik yeni oyunu “EN GÜZEL PARÇAM“, gelecekte geçiyor. Her şeyin daha da hızlandığı, tüketildiği; ilişkilerin robotlarla, yapay zekalarla, nadiren insanlarla yaşandığı bir dünyada aşk var mı, yoksa bir illüzyon mu? Şimdi böyleyse gelecekte neler olacak?

Oyunun kahramanı DESTİNA idealist bir psikiyatristtir. Teknolojinin yenilikleri olan robot ve yapay zeka ilişkilerine, karşı olan bir kadındır.  Bir taraftan aşktan devamlı yara almakta, bir taraftan da vazgeçmeden gerçek sevgiyi aramaktadır. Olaylar öyle bir noktaya gelir ki, bu kadar karşı olduğu yapay zekayı sonunda satın alır. Ve öyle bir aşk yolculuğu başlar ki kahramanımız hem değişir, hem değiştirir. Sonrasında ise gerçekler devreye girer: Kadına yüklenmiş normlar, baskılar, evlilik, çocuk…

Sevmek; gerektiği zaman gitmeyi bilmek mi, yoksa sahip çıkmak mı demek? Bir kadının tam olması için çocuk sahibi mi olması gerek?

TİYATRO MARTI, yine kadın gözünden baktığı bir oyunla ilişkilere ve kadının hayattaki rolüne dair sorular soruyor bizlere.

Sonrası seyirciyi hem şaşırtan, hem düşündüren, hem coşkulu duygular yaşatan, hem romantizme şahit eden, hem sevindiren, hem üzen ve daha da önemlisi sürpriz bir sona sürükleyen bir hikaye.

ZEYNEP ÖZYAĞCILAR’ın dediği gibi: “Bu oyun, iyileştiren tüm aşklara adanmıştır. Bir kadının aşkla, müzikle, dansla iyileşmesine tanık olacaksınız. Yeterince ağlamadık mı? İzlerken en güzel parçanızı bulmanız dileğiyle.”

TİYATRO MARTI’nın, VESTEL’in katkılarıyla sahneye hazırladığı “EN GÜZEL PARÇAM”, 13 Kasım Cumartesi saat 20.30’da ZORLU PSM’de prömiyerini yapacak.

27 Kasım Cumartesi saat 20:30’da yine Zorlu PSM’de gösterimi olacak. 

Sezon boyunca çeşitli mekanlarda sahnelenmeye devam edecek.

Oyunu yazan ve oynayan ZEYNEP ÖZYAĞCILAR’a usta oyuncular Erdal ÖZYAĞCILAR, Güzin ÖZYAĞCILAR, Zuhal Gencer ERKAYA, Berna LAÇİN, Fatih SÖNMEZ, Burak DEMİR, Gözde ÇETİNER, Aydın ŞENTÜRK, Ceysu AYGEN ve OLI karakteri ile Ferdi ALVER sesleri ile eşlik ediyorlar.

Oyunun yönetmenliği Kayhan Berkin’e, Yardımcı Yönetmenliği Gözde Çetiner’e, Dekor Başak Özdoğan’a, Işık Ayşe Ayter’e, Müzik Orhan Enes Kuzu’ya, Koreografi İsmet Müftüoğlu ve Zeynep Özyağcılar’a, Ses Kumanda Ümit Eşitmez’e , Endüstriyel Tasarım Gizem Boyacıoğlu’na ait. Gösterinin asistanlığını Ecem Çadır ve Sibel Yağmur Alçı üstleniyor.

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku