Erol Keskin’in vefatıyla ilgili olarak İBB Şehir Tiyatroları bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı, Tiyatromuzun eski genel sanat yönetmenlerinden tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist Erol Keskin’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.
Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz.
Erol Keskin’in cenaze töreni, 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 12:00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecektir. Sanatçı, saat 15:00’te Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.
Erol Keskin
1932 doğumlu Erol Keskin, Güzel Sanatlar Akademisi’nde iç mimarlık eğitimi alırken başladığı oyunculuk serüvenine tiyatro ve sinema oyuncusu, belgesel yapımcısı yönetmen ve senarist olarak devam etti. İki yıl süreyle Genel Sanat Yönetmeni olarak da görev yaptığı İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan emekli olduktan sonra bir süre konuk oyuncu olarak sahneye çıkmaya devam eden usta oyuncu, bir yandan da kurucuları arasında bulunduğu Sahne Araştırmaları Laboratuvarı’nda tiyatronun antropolojisi üzerine çalışmalarını sürdürdü. Keskin, ayrıca Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Akademi İstanbul, Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde verdiği derslerle, tecrübesini paylaşmaya devam etti.
Erol Keskin’in yer aldığı sayısız tiyatro oyunu arasında, Sarah Bernhardt (Yaşam Bir Oyun), Salı Ziyaretleri, Olianna, Eşik, Troya, Vahşi Batı, Bulvar, Ayı Masalı, Büyük Jüstinyen, Fuji-Yama, Rus Gelir Aşka, Oppenheimer Olayı, Deli İbrahim, Şahane Dul, Altın Yumruk, Antigone ve Kara Ağaçlar Altında yer alıyor. Sanatçının yönettiği tiyatro oyunlarından bazıları ise Cengiz Han’ın Bisikleti, Yağmur Sıkıntısı, Mecbur Adam, Halay (oyun), Montserrat – Bir Umut Uğruna ve Mikado’nun Çöpleri.
Fikret Bey (Selma Köksal, 2007), Herkes Kendi Evinde (Semih Kaplanoğlu, 2001), Abdülhamit Düşerken (Ziya Öztan, 2002), Kurtuluş (Ziya Öztan, mini dizi, 1996), Üç İstanbul (Feyzi Tuna, mini dizi, 1983), Adak (Atıf Yılmaz, 1979), Hasip ile Nasip (Atif Yılmaz, 1976), Deli Yusuf (Atif Yılmaz, 1975), Korkusuz Aşıklar (Vedat Türkali, 1972), Namus ve Silah (Ertem Göreç, 1971), Bozuk Düzen (Haldun Dormen, 1966), Güzel Bir Gün İçin (Haldun Dormen, 1965), İki Gemi Yanyana (Atıf Yılmaz, 1963), Battı Balık (Atıf Yılmaz, 1962), Aşk ve Yumruk (Aram Gülyüz, 1961) ve Sensiz Yıllar (Aram Gülyüz, 1960) ise, usta oyuncunun 1960’lardan bu yana gerçekleştirdiği sinema çalışmalarından bazıları.
Sanatçının elli yılı aşkın tiyatro ve sinema kariyeri boyunca layık görüldüğü ödüller arasında, Bozuk Düzen filmiyle 1966 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü, Güzel Bir Gün İçin filmiyle 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü, Herkes Kendi Evinde’yle (2001) 20. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve 23. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 8.Afife Tiyatro Ödülleri 2004 Yılın En Başarılı Oyuncusu-Salı Ziyaretleri,(Tiyatrokare). 17.Afife Tiyatro Ödülleri 2013 Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü yer alıyor.
Şehir Tiyatrolarında Rol Aldığı Oyunlar:
Vahşi Batı
Çizmeli Kedi
Atom Bilgini Oppenheimer
Herkes Aynı Bahçede
Gılgameş
Hürrem Sultan
3. Selim (Kılıç Ve Ney)
Modigliani
Barışa Şans Verin
Ferhad İle Şirin
Hırçın Kız
Antonius Ve Kleopatra
Gazete – Gazete
1793
İbiş’in Rüyası
Oyunlarla Yaşayanlar
Huzur
Kedi
Bir Tutkunun Yüzyılı
Benden Sonra Tufan … Olmasın
Galile’nin Yaşamı
Kral Lear
İçerdekiler
Mösyö Butterfly