Tiyatronun “Yıldız”ına Hatıra Para

editor

Bu yıl üretilecek 20 Hatıra Para belli oldu. İki yıl tedavülde kalacak paralarda 2019’de hayatını kaybeden tiyatronun usta ismi Yıldız Kenter ve ölümünün 700’üncü yılında anılan İtalyan şair Dante de yer alacak. ‘İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı’, ‘Antik Kentler Serisi: Diyarbakır Hevsel Bahçeleri ve Kalesi’ ile ‘Bilge Tonyukuk Abidesinin Dikilişinin 1300. Yılı’ temalı paralar da listede.

Karar gazetesinden Saliha Sultan’ın haberini aktarıyoruz:

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 2021’de üretilecek 20 Hatıra Para belli oldu. İki yıl süreyle tedavülde kalacak paralar arasında 2019’da hayatını kaybeden Türk tiyatrocu Yıldız Kenter, ölümünün 700’üncü nedeniyle bütün dünyada anılan İtalyan şair Dante Alighieri’nin yanı sıra İstiklal Marşı’nın 100. Yılı, Batı Hun İmparatorluğu özel paraları yer alıyor.

para.jpg

Darphane, 2020’de Nejat Uygur hatıra parası basmıştı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 2021’de üretilecek Hatıra Para Programı belli oldu. 2021 Hatıra Para Programı listesi, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Genel müdürlük tarafından üretilecek ve iki yıl süreyle tedavülde kalacak hatıra paralar arasında 2019’da hayatını kaybeden Türk tiyatroculuğunun duayen isimlerinden Yıldız Kenter parası da yer aldı. Darphane, 2021’de ayrıca 2020 Aralık ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütün partilerin ortak kararıyla ilan edilen ‘İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı’ hatıra parası da basacak.

yildiz-kenter.jpg

Listede yer alan hatıra paralar arasında İlahi Komedya’nın yazarı İtalyan  yazar Dante Alighieri’nin ‘Ölümünün 700. Yılı’ parası da yer aldı. Darphane düzenli olarak bastığı İslam Alimleri Serisi kapsamında bu yıl İbn-i Sina, Cumhuriyet Dönemi Türk Siyasetçileri kapsamında İsmet İnönü, Türk Spor İnsanı Serisi kapsamında Koca Yusuf, Osmanlı Padişahları Serisi kapsamında da I. Murad, I. Beyazid-Yıldırım Beyazid, I. Mehmed adlarına da hatıra parası basacak.

Kaynak: https://www.karar.com/tiyatronun-yildizina-hatira-para-1601375

 

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku