Atsız Karaduman’dan Akın Kurt’a Tepki

editor

İstanbul Devlet Tiyatroları oyuncusu Atsız Karaduman, Ali Cem Köroğlu’nun ablası Ayşe Köroğlu’nun cenazesinin ardından yayımladığı mesajda, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’un oğlu ve İzmir Devlet Tiyatroları oyuncusu Akın Kurt’a tepki gösterdi.

Ali Cem Köroğlu’nun kostüm tasarımını yaptığı ve 24 Kasım’da prömiyerini yapan “Karıncalar / Bir Savaş Vardı” oyununda rol alan Akın Kurt’un prömiyerden bir gün sonra yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıkmış, Kurt’un virüsü, oyunu izlemek için Ankara’dan gelen annesinden almış olabileceği iddia edilmişti.

Ali Cem Köroğlu’nun, oyunun sahnelenmesinin ardından Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirmesi, Devlet Tiyatroları’nın salgına rağmen ısrarla oyun ve provalara devam ettiği ve çalışanları için salgınla ilgili gerekli tedbirleri almadığı iddialarını gündeme getirmişti. Tiyatro insanları ve örgütleri, Köroğlu’nun ölümünde Devlet Tiyatroları’nın ihmali olduğunu belirterek sorumlulular hakkında soruşturma açılmasını talep etmişlerdi. 5 Aralık’ta vefat eden Ali Cem Köroğlu’nun ardından, 1 Ocak’ta ablası Ayşe Köroğlu da Covid-19 nedeniyle hayata gözlerini yummuştu.

Atsız Karaduman

Ayşe Köroğlu’nun cenazesinin ardından Atsız Karaduman‘ın #alicemköroğluiçinadalet sosyal medya hesabından paylaşılan mesajı şöyle:

“Bana bak aslan parçası hayatının belki de en büyük yanlışını yaptın. Belli ki oyunculukla ilgili başarı hırsın ve babandan dolayı konumun başını döndürmüş.Baban yada annen seni uyarmasalar bile; senin, babanın korona olduğunu öğrendiğin gün gidip test yaptırman ve temaslı olduğunu İzmir Müdürlüğü’ne haber verip provalara devam edemeyeceğini, karantinaya girmek zorunda olduğunu bildirmen gerekirdi çünkü insan HAYATI bir oyundan, bir rolden, bir sanatsal başarıdan çok daha önemlidir…

Şimdi vicdanını rahatlatmak için beyhude yere uğraş verme, Leydi Macbeth’in “çık melun leke” tiradını tekrar tekrar oku. Babanın kusuru , hatası, ihmali soruşturuluyor. Soruşturma babanı ilgilendirir. Sonucunu hep beraber DEĞERLENDİRECEĞİZ. Bak aslan parçası meslek hayatının başındasın. Babanın ve İzmir Müdürü’nün sana sağladığı KONFOR VE İMTİYAZLAR bir yerde BİTECEK. Aramıza döndüğünde daha fazla seni utandıracak girişimlerde bulunmamanı tavsiye ederim. Kusurunun olduğu bir olayın üstüne birde ihbarcılık yapmanın sanada geleceğine de bir faydası olmaz. Benden söylemesi.

BİRAZ EVVEL AYŞE’Yİ DEFNETTİK. BAŞIMIZ SAĞOLSUN.”

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku