İBB Şehir Tiyatroları Dekorları Kuş Evlerine Dönüşüyor

editor
1,4K Okunma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, oyunlarda kullanılan dekor ve aksesuarlardan arta kalan parçaları marangoz ustalarının maharetiyle İstanbul’un kuşları için yuvaya dönüştürüyor.

Konuyla ilgili İBB Şehir Tiyatroları’ndan yapılan açıklama şöyle:

Gösterimden kalkmış oyunların kullanılamayacak durumda olan dekor ve aksesuarları; sökme, zımparalama, kesme, montaj ve boyama aşamalarından geçtikten sonra geri dönüştürülerek yepyeni kuş evleri haline geliyor. Uyguladığımız “Sıfır Atık” ilkesiyle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, çevresel risklerin azaltılması sağlanıyor.

Osmanlı döneminde İstanbul halkının kuşlara olan ilgi ve şefkatinin göstergesi; camilerin, medreselerin ve hanların duvarlarına yapılan kuş evleriydi. İBB Şehir Tiyatroları yüzyıllardır süren bu geleneği yaşatıyor, şehirlerde yaşam alanları gittikçe azalan 300’ün üzerinde yerli ve göçmen kuş türünün yaşam alanlarını genişletmek için katkı sağlıyor. 

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İBB Şehir Tiyatroları atölyelerinde hazırlanan kuş evleri, başlangıç olarak şehrin 4 park ve bahçesinin 40 noktasına yerleştirilecek, zamanla sayıları daha da arttırılacak. 

Projenin amacı, İstanbul’un hayvanların da yaşam alanı olduğunu ve bu yaşam alanını onlar için daha korunaklı hale getirmek için elimizden geleni yaptığımızı göstermektir.

Sahnelerimizde Aldığımız Covid-19 Tedbirleri

İBB Şehir Tiyatroları COVID-19 tedbirleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23.06.2020 tarihinde yayınladığı genelgeye uygun olarak gereken önlemleri aldı. Kontrollü normalleştirme süreci için tiyatro salonları yeniden düzenlendi, sahnelenecek oyunlar yeni şartlara göre yeniden seçildi. 

Oturma düzeni 1 dolu 1 boş olacak şekilde %50 doluluk olacak şekilde planlandı.

Maskesiz izleyicilerin salonda bulunmasına izin verilmeyecek.

Fuayelere her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde, belirli sayıda seyirci kabul edilecek.

Salonların klima sistemi yeni şartlara uygun şekilde yüzde 100 temiz havayla çalışacak şekilde ayarlandı.

Salon girişlerinde ateş ölçümü yapılacak, dezenfektan bulundurulacak.

Fuayede beklemeyi ve kalabalık oluşumunu azaltmak için salon kapıları daha erken açılacak. Seyircilerimizin kademeli bir şekilde salona giriş yapmalarını sağlayacağız. Oyun sonrası çıkışta yığılma olmaması için acil çıkış kapıları da açılacak, izleyicilerimizin binalarımızdan çıkışları daha hızlı gerçekleştirilecek.

Oyundan 1 gün sonra, gerek seyircilerimizin gerekse sanatçı ve teknik ekipte görevli tüm çalışma arkadaşlarımızın kullandıkları alanlarda detaylı temizlik çalışması yapılacak ve dezenfekte makinesi ile dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilecek. Böylelikle bir sonraki seans için sahneye gelecek izleyicilerimize hijyenik bir ortam sağlamış olacağız.

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku