“İlelebet… Bir Atatürk Hikayesi” 29 Ekim’de Seyirciyle Buluşuyor

editor
2,K Okunma

Yalnızlık mı yoksa tek başına olmak mı? Tek adam olmaktan her zaman uzak duran, zamanın hayallerinin hızına yetişemediği bir insan… Bu hayalleri ülküsü yapan, ülküsünü gerçeğe, geleceğe taşıyan gelmiş geçmiş en büyük lider… Fikirlerinin en üstüne her zaman kadın ve çocuğu koyan, şefkatini doğadan alıp yine doğaya veren büyük kalpli adam… Kaç insan bu kadar üstün vasıflara sahip olabilir ve tüm bu vasıfları cömertçe paylaşabilir? Kaç insan koskoca bir halkın kaderini yeniden yazabilir? O, hiçbir kurala, yasaya, yönetmeliğe bağlı olmaksızın Türkiye Cumhuriyetinin ruhunu üfledi.”

Geçtiğimiz yıl Ekim, Kasım aylarında Almanyada Stuttgart, Kanadada Montreal ve Torontoda sahnelenerek büyük ses getiren “İlelebet… Bir Atatürk Hikayesi” zamanın ötesinde bir lider ve fikir adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı dönemdeki önemli olayları ince detaylarla seyirciye anlatan yegâne tiyatro oyunu olarak sahnelenmeye devam ediyor. Hilmi Zafer Şahin’in yazdığı, Arda Aydın’ın yönetip oynadığı, İlelebet… Bir Atatürk Hikayesi, 29 Ekim 2020 Perşembe akşamı saat 20.30’da Beşiktaş Belediyesi’nin davetlisi olarak Akatlar Kültür Merkezi’nde, izleyicileriyle buluşuyor. Aynı zamanda Cumhuriyet’in 97. yaşını kutlayacağımız günde sezon açılışını yapıyor.

BUGÜNE DEK ANLATILMAMIŞ HİKAYELER ANLATILIYOR

Türkiye’de Atatürk’e dair yapılmış tek kişilik en büyük prodüksiyon olan ‘İlelebet… Bir Atatürk Hikayesi’ Atatürk ile ilgili bakış açımızı da değiştiriyor. “Atatürk günümüzde yaşasaydı derdini nasıl anlatırdı?” sorusundan hareketle yazılan İlelebet, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün insani yönüne yine insani bir dil ve gözle bakıyor. Biraderler Yapım’ın başarılı prodüksiyonlarından ‘İlelebet’in kostüm tasarımını, tasarımı kıyafet mimarlığı olarak tanımlayan, özgün işçilikle zamansız kıyafetler yaratan ve Paris Moda Haftası’nda her yıl defileler düzenleyen yegane Türk Modacı Arzu Kaprol üstlendi. Sahne tasarımı Serna Arıcılar, ışık tasarımı Murat Selçuk’a ait oyunun müzikleri ise başarılı besteci Orçun Tekelioğlu’na ait. 

Oyunda, 1924-1933 yılları arasında yapılan devrimler, değişim ve dönüşümlerin yaşandığı dokuz yıllık dönem ele alınıyor. Bu tarih aralığından öncesi ve sonrası çok fazla kaleme alınmış ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkenin, en sağlam temellerinin atıldığı, devrim yıllarına ait yaşanmış ve anlatılmamış hikayeler var.

Oyunun Künyesi:

Yapım: Biraderler Yapım

Yazan: Hilmi Zafer Şahin

Yöneten ve Oynayan: Arda Aydın

Sahne Tasarım: Serna Arıcılar

Kostüm Tasarımı: Arzu Kaprol

Işık Tasarımı: Murat Selçuk

Müzik: Orçun Tekelioğlu

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku