“İmdat Fişeği” 29 Şubat’ta İstanbul’da

editor

“İmdat Fişeği” Paloma Fernández Sobrino tarafından tasarlanan ve L’âge de la Tortue derneği tarafından koordine edilen bir sanatsal projedir. Bu proje çağdaş toplumlarımızı oluşturan tüm unsurları (yurttaşlar, kamu idarecileri, medya) günümüz Avrupası’ndaki göçmenlerin siyasal ve sosyal durumu konusunda harekete geçirme arzusundan doğdu.

Sanatsal yöntem, Göçmen Ansiklopedisi’nin hazırlanması sırasında başlatılan çalışmayı devam ettiriyor. Başlangıç fikrinin, hassas ve samimi bir yaklaşımla bizi son derece politik bir konuda harekete geçirebilecek anlamlı sanatsal formlar oluşturmak olduğunu söyleyebiliriz

Avrupa Birliği komisyonu tarafından Erasmus+ projeleri kapsamında desteklenen projeye Fransa,Belcika,Portekiz İspanya,Italya ve Türkiye katılıyorlar.

Bruxelles→28 Eylül 2019, İstanbul 29 Şubat 2020, Barselona → Temmuz 2020, Milano → Ekim 2020, Lizbon → Şubat 2021, Rennes → Temmuz 2021

Bu şehirlerin her birinde, yönetmeni, bir grup oyuncuyu, bir beşeri ve sosyal bilimler araştırmacısını ve belgesel dizisi yapımcısını bir araya getiren, 5 günlük tasarım atölyeleri kuruluyor. Gösteriler, altıncı günde, gerçekleştiriliyor. 

Istanbulda 29 şubatta  11:15 te  Galatasaray üniversitesinde gösterinin ilk bölümü ve 19:00 da Fransız kültür merkezinde ikinci bölümü gerçeleşecektir .Gölge oyununun simgesel karakterleri Hacıvat Karagöz, Göçmenler ansiklopedisinden alıntı mektuplar eşliğinde sizi göçmenlerin hayatını irdeleme yolculuğana davet ediyorlar.

Gezintili ve katılımcı gösteri

Yöneten: Ayse Garcin

Oynayanlar:

GSU Fransızca tiyatro klübü oyuncuları ,felsefe ve sosyoloji öğrencileri ve amatör oyuncular

Cengiz Özek gölge tiyatro sanatcısı(Hacıvat Karagöz), Anna Karayorgi; kuklacı, Ulaş Tosun; yönetmen (belgesel Afghanistanbul), Ebru Başkut müzisyen (cello), katkıları ile.

29 şubat 2020 

Galatasaray üniversitesi Boğaz kafeterya önü 11:15

Önceden Kayıt zorunludur / https://www.surveymonkey.com/r/XZLXPXJ

Fransız kültür merkezi 19.00

Önceden Kayıt zorunludur / https://forms.gle/b1DzNnmFpcmESLzj6

13 yaşından küçüklere uygun değildir

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku