İstanbul Bilgi Üniversitesi “Festival 408”

editor
800 Okunma

Festival 408  2013 2İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları öğrencilerinin, performans alanındaki disiplinler arası işlerini izleyici ile buluşturacak bir festivaldir.

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Festival 408, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından her yıl gerçekleştirilen bir performans sanatları festivalidir.

20 – 21 Mayıs 2014 tarihleri arasında; Sahne Hal ve Santralistanbul Enerji Müzesi’nin ev sahipliği yapacağı festivalde performans, dans, enstelasyonve atölye çalışmaları yer alacak.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinlikler ücretsiz ve katılıma açıktır.

İletişim: festival408@bilgi.edu.tr

Festival 408  2013 3

Aç / Enstelasyon / Şiri Bıçacı
Şiri Bıçacı, Susan Sontag’ın “Daha fazla görmeyi, daha fazla duymayı ve daha fazla hissetmeyi öğrenmeliyiz’’ sözünden esinlenerek, alışılagelmiş sergilerin dışında ziyaretçilerin daha aktif bir rol almalarını ve eserlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşmalarını amaçlayan bir sergi yapıyor.

Bağ(ım)sız / Performans / Ruhan Yanmaz
Ruhan Yanmaz tek kişilik performansında bedenin yolculuğu; kopuşlarımız, reddedişlerimiz ve kabullenişlerimiz üzerine yoğunlaşmaktadır. Bedenimizi kullandığımız nesnelerden ayrı düşünmek mümkün mü sorusuna yanıt aramaktadır.

Bâtın /Performans / Hazal Ekser
Tao Te Ching ve Deleuze’nin yüzey ile ilgili yaklaşımlarından yola çıkarak insanı yüzey ve derinlik bağlamları ile ele alan hareket odaklı bir performanstır.

Ben Değil / Oyun / Nergis Uslu
Samuel Beckett’in Nergis Uslu tarafından uyarlanan “Ben Değil” isimli oyunu; hayatı boyunca sesini çıkaramamış, varlığını gösterememiş bir kadının sebebi belirsiz bir çöküş anı ardından konuşma yetisini kaybedişini anlatıyor.

Vengê Kokan/ Performans / Ceylan Esen
1990’lı yıllar. Alibeyköy; dünyanın en güzel gecekondu mahallesi. Kışlar, yazlar ve heriki baharlar, hep muhabbette, paylaşmakta kondulu insanlar.  Ve en az üç dili var bu mahallenin; Kurmanci, Zazaki ve Tırki… Bir de Erik Ağacı var bu hikâyede ve onun çiçekli dalları altında her bahar başka şarkılar uyduran kondulu küçük bir kız çocuğu.

Arada / Performans / Hande ÖzgülToplumca onay görebilmek için kişi ke
ndinden ödün mü vermeli? Toplum içinde dolaşmak için giyinmeli mi? Hande Özgül, tek kişilik performans projesinde, olması gerekenle, olmak istenen arasında kalmış bir kişinin arada kalmışlığı sunuyor.

Vagabondage/ Atölye / Eyüp Emre Uçaray
Modern hayatta sonuca odaklı yaşamaya şartlanmış bireyin, yeniden sürece dair farkındalığının uyanmasına olanak sağlayan bir dizi sanat atölyesidir. Dans ve hareketin dışında; yazı, resim ve heykel gibi diğer sanat mecralarını kullanarak unuttuğumuz yaratıcılığımızı keşfetmeye yöneliktir.

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku