DasDas, 2019 yılına kapalı gişe yapımları, misafir oyunlar ve renkli yılbaşı atölyesi ile veda ediyor

editor

DasDas, 2019 YILINA KAPALI GİŞE YAPIMLARININ VE MİSAFİR OYUNLARIN YANI SIRA RENKLİ YILBAŞI ATÖLYESİYLE VEDA EDİYOR! 

DasDas, yüz binleri ağırladığı 2019 yılını, dopdolu bir haftayla uğurlamaya hazırlanıyor. ‘Westend – Batının Sonu’ ve ‘Vahşet Tanrısı’ gibi bu sezonun kapalı gişe oyunlarının tiyatroseverlerle buluşacağı DasDas’da, birbirinden farklı misafir oyunlar da seyredilebilirken, konukları renkli yılbaşı bir yılbaşı atölyesi de bekliyor. 

Prömiyerinden bu yana kapalı gişe oynayan ‘Vahşet Tanrısı’, 16-24 ve 26 Aralık’taki temsilleriyle 2019 yılına veda ediyor. 2020’de de tiyatroseverlerle hız kesmeden buluşmaya devam edecek olan, Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği oyunda Binnur Kaya, Güven Kıraç, Levent Ülgen ve Tilbe Saran gibi usta isimler rol alıyor. Fransız oyun yazarı Yasmina Reza’nın ödüllü oyunu ‘Vahşet Tanrısı’nda izleyiciler kendilerini, çocuklarının kavgası sonrasında uzlaşmak üzere bir araya gelen ebeveynlerin tam ortasında bulacak. 

DasDas’ın bu sezonki yeni oyunlarından ‘Westend – Batının Sonu’, 17 Aralık’ta DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle yeniden buluşacak. Moritz Rinke’nin kaleme aldığı, Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ve Tülin Özen’in rol aldığı oyunda, Eduard ve Charlotte şehirden uzakta lüks bir mahalledeki yeni evlerinde yıllar sonra yeniden buluştukları eski bir arkadaşlarını ve komşularını ağırlarken, Pandora’nın kutusu açılmaya başlayacak, konuşulmaya cesaret edilemeyen konular, sınırlarda dolaşan konuklar, saatler geçtikçe beklenmeyen dönüşümleriyle izleyenlerin önyargılarını alt üst edecek.

Aynı akşam DasDas Atölye’de ise başarılı oyuncu Selen Uçer’in tek kişilik oyunu ‘Güle Güle Diva!’ seyirci ile buluşacak. Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru başlayan ve büyük beğeni toplayan oyun, hastanede sırasını bekleyen bir kadın üstünden geri dönüşün, unutuşun, kaçıp gitmenin ve başka kadınların hüzünlü ve komik öyküsünü anlatıyor.

Aynı akşam, Fransa’nın genç ve yetenekli yazarı Florian Zeller’ın kaleme aldığı, kapalı gişe oynayan ‘Evlat’ da DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. İbrahim Çiçek rejisiyle sahnelenen, Hira Tekindor’un çevirisini üstlendiği oyunda; Onur Saylak, Cem Yiğit Üzümoğlu, Sezin Akbaşoğulları, Şükran Ovalı, Esra Bağışgil ve Burakcan Doğan rol alıyor.

18 Aralık’ın bir diğer oyunu ise Şehsuvar Aktaş, Tansu Biçer ve Tülin Özen gibi usta isimleri, genç bir oyuncu kadrosuyla bir araya getiren ve biletleri günler öncesinden tükenen ‘Ivanov’. Saim Güveloğlu’nun rejisine sahip, Anadolu Efes Mavi Sahne kapsamında sahnelenecek oyun, ölümsüz yazar Anton Çehov’un eserinden uyarlandı.

Paolo Genovese’nin dünyanın dört bir yanında yeniden uyarlanan ‘Muhteşem Yabancılar’ adlı filminden sahneye taşınan ve 22. Afife Ödülleri’nde Canan Atalay’a ‘Yardımcı Rolde Yılın Kadın Oyuncusu’ ödülünü kazandıran ‘Mutluyduk Belki Bugüne Kadar’ oyunu 19 Aralık’ta DasDas Atölye’ye konuk oluyor. 

20 Aralık akşamı DasDas, ‘2020’den Önce Son Çıkış Yılbaşı Partisi’ ile misafirlerini coşturuyor. Daddy-E&Dear Darling ile Vasil Vingas gece boyu DJ setleriyle yer alacağı bu gecede DasDas, büyük bir dans pistine dönüşecek ve konuklarını eğlencenin doruğuna çıkaracak. 

DasDas Çocuk, 21 Aralık’ta minik seyircilerini ve ailelerini, kaçan uykularını arayan Pelin ve Berçem’in macerasına davet ediyor. Alper Baytekin’in tasarlayıp yönettiği ‘Uyku Nereye Kaçar?’da, ikili oyun boyunca her yerde uykularını arayacaklar. Bu anlarda da sözlerini yine Baytekin’in, müziğini ise Onur Tanyeri’nin bestelediği eğlenceli melodiler eşlik edecek. 

Pangar Tiyatro imzalı ‘Hedda Gabler’, 21 Aralık’da matine ve suare olarak DasDas Sahne’de seyircilerle buluşacak. Norveçli yazar Henrik Ibsen’ın kaleme aldığı, Mehmet Birkiye’nin yönetmenliğinde, Demet Evgar, Tuğrul Tülek, Yeşim Koçak, Tolga Çiftçi, Nazan Diper ve Merve Satılan’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı oyun, 19. yüzyılda yaşam amacı erkek egemen toplum tarafından belirlenen kadınlara Hedda Gabler üzerinden değiniyor. 

Aynı akşam DasDas Atölye’de de ‘Çok Satanlar’ seyredilebilecek. Büyük beğeni toplayan tek perdelik komedide, internette yayınladığı müstehcen anılarıyla şöhreti yakalayan Ethan ve edebi yeteneğine rağmen tanınmayan Olivia’nın tesadüfen karşılaşmaları sonucu yaşadıkları anlatılıyor. Oyunda Ahmet Tansu Taşanlar ile Oya Unustası rol alıyor.

Minik konuklar 22 Aralık Pazar günü Mimbaz Tiyatro imzalı ‘Fısıltı Odası’nı seyredebilecekler. Klasik müzik dünyasının büyük bestecilerinden Bay Remor’un ilginç hikayelerinin anlatılacağı oyunda Remor, çok çalışmaktan ve nota yazmaktan dolayı bir gün hafızasını kaybeder. Çoğu şeyi hatırlayamadığı için de Fısıltı Odası’ndan gitmek ister. Bu duruma çok üzülen öğrencisi Simor, Remor’a müziğin dilini yeniden hatırlatarak besteler yapması için yardımcı olur. Mehmet Selin Sağdıç’ın yazıp yönettiği oyun, 17’nci Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Yapım Ödülü’ne layık görüldü. 

DasDas’ta Yılbaşı Atölyeleri kapsamında ‘Defter Atölyesi’, 25 Aralık’ta katılımcılara zevkli saatler yaşatacak. Atölyede verilecek malzemelerle katılımcılar zevklerine göre farklı renk ve tarzlarda defter yapımını öğrenecek. 

DasDas Atölye, Anadolu Efes Mavi Sahne kapsamında 25 Aralık akşamı B Planı’nın Ebru Nihan Celkan’ın imzasını taşıyan ‘Benimle Gelir Misin?’ adlı oyununu misafir edecek. Sami Berat Marçalı’nın yönetmen koltuğuna oturduğu oyunda tiyatronun iki önemli kadın oyuncusu Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Elif Ürse rol alıyor. Seyirciler, ‘Benimle Gelir Misin?’de, Umut ve Janina’nın mücadele dolu aşklarına tanık olacak.

DasDas, 2019 yılına 26 Aralık akşamı yenilenen oyuncu kadrosuyla sahnelenecek olan ‘Timsah’ ile veda ediyor. İngiliz mizah yazarı Tom Basden’ın imzasını taşıyan, Mert Fırat ile Volkan Yosunlu’nun yönettiği oyunda Alper Baytekin, Berkay Tulumbacı, Naz Çağla Irmak ve Özgün Aydın rol alıyor. Dostoyevski’nin aynı adlı öyküsünden esinle kaleme alınan ‘Timsah’, gösteri toplumunun sistemle el sıkışmayı seçen aktörleriyle, bir timsahın karnından “hesaplaşıyor.”

Metropol İstanbul’daki yerinde sayısız tiyatro oyunu ve konsere ev sahipliği yapan DasDas’ta yer alan DasDas Mutfak’la da konuklar, etkinlik öncesi Türkiye ve dünya mutfağından birbirinden farklı lezzetleri ve kokteylleri tadabilirler. İçerde ve dışarıda bulunan avlu alanıyla misafirlerine leziz bir deneyim yaşayacakları ve de keyifli vakit geçirebilecekleri bir buluşma noktası sunan DasDas’ın biletleri Biletix’te satışta! Maximum Kart sahipleri, yüzde 10 indirimli olarak biletlerini satın alabilirler. 

Bilet Satış: www.biletix.com

Detaylı Bilgi: www.dasdas.com.tr

 

16 Aralık Pazartesi 20.30 Vahşet Tanrısı
17 Aralık Salı 20.30 Westend – Batının Sonu 
17 Aralık  Salı 21.00 Güle Güle Diva!
18 Aralık Çarşamba 20.30 Evlat
18 Aralık Çarşamba 21.00 Anadolu Efes Mavi Sahne: Ivanov
19 Aralık Perşembe 21.00 Mutluyduk Belki Bugüne Kadar
20 Aralık Cuma 21.30 2020’den Önce Son Çıkış
21 Aralık Cumartesi 13.00 Uyku Nereye Kaçar
21 Aralık Cumartesi 16.00 Hedda Gabler
21 Aralık Cumartesi  20.30 Hedda Gabler 
21 Aralık  Cumartesi 21.00 Çok Satanlar
22 Aralık Pazar 13.00 Fısıltı Odası
24 Aralık  Salı 20.30 Vahşet Tanrısı
25 Aralık Çarşamba 19.30 Defter Atölyesi
25 Aralık  Çarşamba 21.00 Anadolu Efes Mavi Sahne: Benimle Gelir Misin?
26 Aralık Perşembe 20.30 Vahşet Tanrısı
26 Aralık  Perşembe 21.00  Timsah

 

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku